Haspolat Şehitler Anıtı’nda Anma Töreni Düzenlendi

Haspolat Şehitler Anıtı’nda düzenlenen anma töreninde şehitlerimiz saygı ve minnetle anıldı. Katılımcılar, vatan için can veren kahramanların anısını yaşatmak amacıyla bir araya geldi. Törenin detayları ve duygusal anlar burada.

Haspolat Şehitler Anıtı’nda Anma Töreni Düzenlendi
reklam alani

Haspolat Şehitler Anıtı’ndaki Tören

Haspolat Şehitler Anıtı önünde düzenlenen anma törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Haspolat Muhtarı Talip Özdemir, TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar ve Başkan Yardımcısı Çetin Serez ile diğer muharip dernek ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Tören, anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı ve ardından saygı duruşu gerçekleştirildi.

Tören, İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin konuşmalarının ardından, tören din görevlisinin dua okumasıyla sona erdi.

Törenin Detayları

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, konuşmasında, Rum tarafının yeni bir harekât planı çerçevesinde askerî yığınaklar yapmasının, Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasını gerekli kıldığını vurguladı.

Rumların gücünün, Atlılar, Muratağa ve Sandallar’da savunmasız çocuklar ile kadınlara, Taşkent’te ise silahsız erkeklere yettiğini belirtti.

Ayrıca, günümüzde İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliam ve soykırıma emperyalist güçlerin sessiz kaldığını ifade eden Töre, Kıbrıslı Türklerin tek güvencesinin Anavatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Gaziler Kupası Komutanlığı (GKK) olduğunu vurguladı.

Adada huzur içinde yaşamaya devam ettiklerini ifade eden Töre, 1571 yılından bu yana Kıbrıs’ta can ve kan vererek topraklarını vatan yapan ve devlet kuran Kıbrıslı Türklerin, kendi devletlerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kıbrıs’ta İki Kesimliliğin Korunması

Töre, Kıbrıs’ta iki kesimliliğin asla bozulmayacağını, KKTC topraklarının asla Rumlara verilemeyeceğini ve taviz verilmesinin söz konusu olmayacağını kaydetti.

Kıbrıs Türkünün “mavi vatan” ve “gök vatandaki” haklarından geriye gitmeyeceğini sözlerine ekleyerek, vatan savunmasında şehit düşenlere rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı bir ömür diledi.

Bayar’ın Mesajı

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar da törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs adasının geçmişte yaşadığı sıkıntıların, Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayalinden kaynaklandığını vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Sırbistan Dışişleri Bakanı, Kıbrıs sorununa internasyonal hukuka uygun bir çözüm bulunması icap ettiğini altını çizdi

Ancak gelinen noktada suçlu tarafın her zaman Türkiye olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Şehitlerin, savaşların kaçınılmaz bir sonucu olduğunu belirten Bayar, vatan topraklarının şehit vermeden vatan olamayacağının altını çizdi.

Vatan savunması uğruna yaşamını yitirenlere rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı bir ömür diledi.

Bayar, özgür ve egemen KKTC devletini yaşatmanın ve ileriye götürmenin, şehitlere karşı bir borç olduğunu ekledi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ