Huawei, 2024’te 45 milyon akıllı telefon sattı!

Huawei, ABD yaptırımlarıyla geçirdiği güçlü yılların akabinde 2024 yılında 45 milyon akıllı telefon satarak rekor gelir elde etti. Firmanın yıllık finansal sonuçları yakında açıklanacak ve 2024 yılı gelirinin tam 860 milyar yuan (yaklaşık 118 milyar …

Huawei, 2024’te 45 milyon akıllı telefon sattı!

Huawei, ABD yaptırımlarıyla geçirdiği kuvvetli yılların akabinde 2024 yılında 45 milyon akıllı telefon satarak rekor gelir elde etti.

Firmanın yıllık finansal sonuçları yakında açıklanacak ve 2024 yılı gelirinin tam 860 milyar yuan (yaklaşık 118 milyar dolar) olması bekleniyor.

Huawei, 2024 yılında 45 milyon akıllı telefon sattı

Huawei; 2020 yılında ABD’nin ileri teknoloji ve 5G takviyeli çip erişimini kısıtlamasıyla birlikte, önemli bir krizle karşı karşıya kaldı ve şirket yetkilileri durumu bir “hayatta kalma mücadelesi” olarak tanımladı.

Fakat Huawei bu periyotta yazılım, çip üretimi ve akıllı sürüş teknolojileri üzere yeni alanlara yönelerek güçlü süreci atlatmayı başardı.

Huawei, 2024’te 45 milyon akıllı telefon sattı!

Son birkaç yıl içinde Huawei, ABD yaptırımlarına karşı devlet dayanaklı firmalarla daha yakın işbirliği yaparak yeni gelir kaynakları buldu. Şirketin kurucusu Ren Zhengfei Mayıs ayında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı bir görüşmede, ülkenin yerli çip ve yazılım konusundaki tasalarının azaldığını tabir etmişti.

Huawei, 2024’te 45 milyon akıllı telefon sattı!

ChatGPT kullanmak yalnızlık hissini artırıyor!

Pekala neden?

Yapılan bir araştırmaya nazaran, ChatGPT kullanmak kimi şahıslarda yalnızlık hissini artırıyor.

Bu durum, birçok tasaya yol açtı.

Huawei’nin gelir kaynaklarıyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmamış olsa da, tüketici elektroniği kısmında büyüme ve otomotiv kesiminde süratli bir genişleme kaydedildiği de doğrulandı.

Raporlar, şirketin 2024 yılında 45 milyondan fazla akıllı telefon sevk ettiğini ve bu sayının evvelki yıla nazaran en az %25’lik bir artışa işaret ettiğini belirtiyor.

ABD’nin uyguladığı kısıtlamalar sonrası Huawei, 5G altyapısı inşa etmek ve bilgi merkezleri için güç depolama sistemleri sağlamak üzere yeni iş alanlarına girdi.

Ayrıyeten Google’ın Android işletim sistemine ve Oracle’ın yazılımına olan erişimini kaybettikten sonra kendi işletim sistemi HarmonyOS’u geliştirdi.

BU HABER SENİN İÇİN  Huawei, 288Hz yenileme suratına sahip akıllı ekranını duyurdu!

Yarı iletken teknolojisine erişimin sınırlanmasının akabinde Huawei, yapay zeka donanımında Nvidia ile rekabet edebilecek seviyede kendi ileri teknolojili çiplerini tasarladı.

Otomotiv dalında ise otonom sürüş teknolojilerinde başkan bir pozisyona geldi.

Firma, önümüzdeki devirde bu başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

Pekala siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ