Hüseyin Tüfekçi’nin Sahte Belgelerle İhale Suçlaması ve Tutuklanması
Hüseyin Tüfekçi’nin sahte belgelerle ihale suçlaması ve tutuklanması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Olayın detayları, yasal süreç ve olası sonuçlar hakkında bilgi edinin.

Hüseyin Yıldıran’ın Mahkemedeki İfadesi
Polis memuru Hüseyin Yıldıran, mahkeme sırasında olaylara dair önemli bilgiler aktardı.
Yıldıran, zanlının 4 Şubat tarihinde “sahte beyanla resmi evrak düzenlenmesini tahrik etme, sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme, iptal edilmiş veya günü geçmiş resmi belgeleri tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temin etmeye teşebbüs etme ve yasal görevlere riayet etmemek” suçlarından tutuklandığını belirtti.
Polis, 29 Ocak 2025 tarihinde Merkezi İhale Komisyonu’nun (MİK) Merkez Bankası’nın yeni binası için açtığı 785 milyon 34 bin 463 TL tutarındaki ihale ile ilgili gizli bir soruşturma başlattığını hatırlattı.
Soruşturma sonucunda zanlının, 4 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirdiği 12 adet mal satışını, 31 Aralık 2022 tarihinde yapmış gibi gösterdiği tespit edildi.
Yıldıran, bu şekilde zanlının 2022 yılı şirket bilançosunu KDV dahil 70 milyon 109 bin TL’ye yükselttiğini ve Vergi Dairesi tarafından 2022 yılına ait resmi belge düzenlenmesini tahrik ettiğini açıkladı.
Ayrıca, zanlının 20-22 Ocak 2025 tarihlerinde bu belgeleri MİK’e vererek tedavüle sürdüğünü ve “Sahte Davranışla Para Temin Etmeye Teşebbüs” suçunu işlediğini vurguladı.
Zanlı Hüseyin Tüfekçi’nin, 20-22 Ocak 2025 tarihleri arasında aynı ihaleye katılabilmek amacıyla 14 Ocak 2025 tarihinde Vergi Dairesi’nden borcu yoktur yazısı aldığını belirten polis, 20 Ocak 2025 tarihinde zanlının Vergi Dairesi’ne 69 milyon 513 bin TL ek kâr beyanı sunduğunu ve bu beyanın sonucunda 31 milyon 805 bin TL vergi borcu oluşmasını sağladığını kaydetti.
Ancak ek vergi borcu oluşmasına rağmen, zanlının daha önce aldığı “vergi borcu yoktur” yazısını MİK’e sunduğu ve dolayısıyla sahte belgelerle işlem yaptığını ifade etti.
Yıldıran, Merkezi İhale Yasası’na aykırılık tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda zanlının 4 Şubat 2025 tarihinde tutuklandığını ve itiraf içerikli bir ifade verdiğini söyledi.
Aynı gün içerisinde zanlının şirketinde yapılan aramalarda, Tüfekçi ve Aktunç şirketlerinin 30 Ocak 2025 tarihinde MİK’e sunduğu ihale teklif dosyasının ele geçirildiğini aktardı.
Yapılan aramalarda zanlı Tüfekçi’nin ofisinde, ilgili taşınmaz mallarla ilgili satış belgeleri, fatura blokları ve diğer bir firmanın yaptığı ödeme belgeleri gibi delillerin bulunduğunu mahkemeye sundu.
Polis memuru, zanlının etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını ve söz konusu suçların Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisine girdiğini, bu suçların on yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti.
Son olarak, polis memuru zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Nuray Necdet, huzurundaki şahadeti değerlendirdikten sonra zanlının yargılanıncaya kadar, 300 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı iki kefilin birer milyon TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla, iki haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.