İsias Otel Davası Öncesi Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu’ndan Açıklamalar

İsias Otel davası öncesinde avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu’ndan önemli açıklamalar! Davanın detayları, hukuki süreç ve müvekkilinin durumu hakkında bilgilendirici bir analiz için yazımızı okuyun.

İsias Otel Davası Öncesi Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu’ndan Açıklamalar

3 Aralık’ta görülecek olan kritik İsias Otel davası öncesinde, “Şampiyon Melekler” olarak bilinen mağdurların ailelerinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, KIBRIS gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Koçoğlu, yeni bilirkişi raporunun önemine vurgu yaparak, davanın seyrini değiştirebilecek unsurlar üzerinde durdu.

“Rapor Lehimize!”

Avukat Koçoğlu, yeni bilirkişi raporunun önceki raporlara kıyasla çok daha kapsamlı ve olumlu olduğunu belirtti. “Bu rapor, bugüne kadar savunduğumuz birçok noktayı doğruladı.

Tarafsız uzmanlar tarafından hazırlanan bu rapor, bizim lehimize olduğu için, önceki duruşmalardan çok daha güçlü bir şekilde mahkemede yer alacağız.” şeklinde konuştu.

“Mühendis Tutuklanabilir”

Koçoğlu, Gazi Üniversitesi’nden gelen rapor doğrultusunda tahliye edilen inşaat mühendisi Halil Bağcı’nın, yeni raporda yıkımın baş sorumlularından biri olarak tespit edildiğini ifade etti. “Bence mahkeme, Halil Bağcı’yı tahliye ettiği için büyük bir pişmanlık içinde.” dedi.

“Kamu Görevlilerinin İfadesi Alınacak”

Kamu görevlilerinin de sanıklarla birlikte yargılanması gerektiğini vurgulayan Koçoğlu, “Geçtiğimiz günlerde dilekçe vererek sürecin hızlandırılmasını talep ettik.

Savcılık, kolluk kuvvetlerine yazdığı müzekkere ile tüm şüphelilerin ivedilikle ifadeye çağrılmasını istedi.” ifadelerini kullandı.

İsias Otel Davası Öncesi Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu'ndan Açıklamalar

“Resmi Belgede Sahtecilik”

Koçoğlu, otel için alınan yapı ruhsatında statik projenin bulunmadığını belirterek, “Resmi belgede fikri sahteciliği var.

Eğer sahtecilik olmasaydı, yapı ruhsatı alınamazdı.

Yapı ruhsatı olmasaydı otel inşa edilemezdi.

Dolayısıyla İsias Oteli de var olamazdı. İsias olmasaydı, kimse hayatını kaybetmezdi.” şeklinde bir vurgu yaptı.

Cemre CEMALİ Türkiye’de 6 Şubat depreminde “Şampiyon Melekler” dahil 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Otel Davası’nın beşinci duruşması 3 Aralık 2024 tarihinde Adıyaman Adliyesi’nde görülecek. 3’ü tutuklu 11 sanığın “bilinçli taksirle” yargılandığı davada, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ve Gazi Üniversitesi’nden talep edilen bilirkişi raporlarındaki çelişkileri ortadan kaldırmak amacıyla mahkeme heyeti tarafından talep edilen üçüncü bilirkişi raporu, 22 Ekim’deki duruşmaya yetişmemişti.

BU HABER SENİN İÇİN  Gazimağusa'da Burçin Ekmekcioğlu'nun Gizemli Ölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan üçüncü bilirkişi raporu, ekler hariç 109 sayfa olarak dava dosyasına sunulmuş durumda.

Bu nedenle, bu duruşma kritik bir öneme sahip.

Avukat Koçoğlu, 3 Aralık’taki duruşma öncesinde yeni bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapordaki detayları ve beşinci duruşmadan beklentilerini KIBRIS’a anlattı.

“Çok Kapsamlı Bir Rapor”

Avukat Koçoğlu, İsias Otel davasında önceki aşamalarda Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden, kovuşturma aşamasında ise Gazi Üniversitesi’nden bilirkişi raporlarının dosyaya girdiğini belirtti.

Her iki tarafın itirazları neticesinde yeni bilirkişi raporunun talep edildiğini hatırlatarak, “Raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesi ve tüm itirazların cevaplanması için dosya yeni bilirkişi heyetine gitti.” dedi.

Koçoğlu, “Rapor, önceki duruşmada yetişmediği için 22 Ekim’deki duruşma kısa sürdü.

Ancak celse arasında rapor sunuldu.

Dosyaya giren üçüncü bilirkişi raporu, ekler hariç 109 sayfalık detaylı bir rapor.” dedi. 3 Aralık’ta tarafların, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bu rapora karşı beyanlarını ve itirazlarını dile getireceklerini açıklayarak, “Bu nedenle bu duruşma oldukça önemli.” ifadesini kullandı.

“Üçüncü Bilirkişi Raporu Beklentilerimizi Karşılıyor”

Yeni bilirkişi raporunun önceki iki rapordan çok daha iyi olduğunu belirten Koçoğlu, “Bu rapor, bugüne kadar ifade ettiğimiz pek çok şeyi doğruladı.

Tarafsız kişilerin hazırladığı bu rapor, bizim lehimize olduğu için güçlü bir şekilde mahkemede yer alacağız.” dedi.

Koçoğlu, karşı tarafın aleyhine bir rapor geldiği için 3 Aralık’taki duruşmada sanık müdafilerinin yeniden bilirkişi raporu isteyebileceğini öngörüyor.

Bununla birlikte, “Zaten iki kez rapora itiraz edildi. Üçüncüsü, önceki raporların çelişkisini gidermek için talep edildiği için mahkemenin bu talebi kabul edeceğini düşünmüyorum.” dedi.

“Detaylı Rapor ve Beklentilerimiz”

Koçoğlu, “Üçüncü bilirkişi raporu oldukça detaylı ve bizim beklentilerimizin çoğunu karşılayan bir rapor.

BU HABER SENİN İÇİN  Mağusa Devlet Hastanesi’nde toplu sünnet etkinliği yapıldı

Bu raporla birlikte artık yargılamanın sonuna geldiğimizi düşünüyoruz.” diyerek, rapora ilişkin bazı detayları paylaştı:

  • Raporda ağırlıklı olarak yönetmeliğe uyulmamasının yarattığı olumsuzluklardan bahsedildi.
  • Karşı tarafın “en iyi malzemeyi kullandık” savunmasına karşı, bilirkişilerin “Yönetmeliklere uygun yapılmış olsaydı bu bina yıkılmayacaktı.” tespiti dikkat çekti.
  • Binanın “yana doğru değil, öne doğru göçtüğü” net bir şekilde ifade edildi.
  • Zemin etüdünün ve statik projenin zorunlu olmasına rağmen yapılmadığı tespit edildi.
  • Bilirkişi raporunda asmolen döşemenin delinmesi gibi önemli detaylar yer aldı.
  • Asansör için yapılan ek işlemlerin, binanın dayanıklılığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu vurgulandı.

“Kamu Görevlilerinin İfadesi Alınacak”

İsias Otel davasında kamu görevlilerinin de sorumlu tutulması gerektiğini belirten Koçoğlu, “Çünkü ruhsat sahteciliği net bir şekilde ortada.

Kamu görevlileri ile sanıkların birlikte yargılanması şart.” dedi.

Bu süreçte savcılığın kamu görevlileri dosyasının bir an önce tamamlanmasını talep ettiklerini ifade etti.

Koçoğlu, “Savcılık, kolluğa bir müzekkere yazarak tüm şüphelilerin ifadelerinin alınmasını istedi.

Ancak bu ifadelerin bu celseye yetişmeyeceğini düşünüyorum.” diyerek sürecin hızlandırılması için gerekli adımların atıldığını söyledi.

“Mahkeme Savcılıktan Kesin Görüş İsteyebilir”

3 Aralık’taki duruşmaya ilişkin beklentilerini paylaşan Koçoğlu, mahkemenin bu celsede savcılıktan esas hakkında mütalaa isteyebileceğini belirtti. “Savcının mütalaasını açıklaması halinde mahkeme, taraflara savunma yapmaları için süre verebilir.

Bu durumda, en az 7 gün süre verilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

“Yeni Tutuklama Olur Mu?”

Koçoğlu, yeni bilirkişi raporuna göre 3 Aralık’taki celsede yeni tutuklamaların yaşanıp yaşanmayacağına dair, “Genel olarak yargı sistemimizde tutuklanıp serbest bırakılan bir kişinin yeniden tutuklanması sık görülen bir durum değil.

Ancak Halil Bağcı konusunda farklı bir karar alınabilir.” dedi.

“Olası Kast Konusu”

Koçoğlu, 3’ü tutuklu 11 sanığın bilinçli taksirle yargılandığını ifade ederek, bu yargılamanın olası kasta dönüşmesi için önemli unsurların bulunduğunu belirtti. “Ruhsat sahteciliği, kasten yapılabilecek bir durum.

BU HABER SENİN İÇİN  Lefkoşa'da Alkol Tesiri Altında Trafik Kazası

Bu tür durumlar, olası kastın varlığını gösterir.” dedi.

Koçoğlu, “Herkesin en kısa sürede cezaevine girmesini ve yaptıklarının cezasını çekmesini talep ediyoruz.

Aileler acılarını yaşarken, bu insanların dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesi bizleri derinden rahatsız ediyor.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ