Kadınların İş Yaşamına Katılımı Üzerine Çalışma Toplantısı

Kadınların iş yaşamına katılımını artırmak amacıyla düzenlenen bu çalışma toplantısında, fırsatlar, zorluklar ve çözüm önerileri tartışılacak. Kadınların güçlenmesi için önemli adımlar atmak üzere bir araya geliyoruz.

Kadınların İş Yaşamına Katılımı Üzerine Çalışma Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde, kadınların iş yaşamına katılımında karşılaştıkları zorlukları masaya yatırmak üzere önemli bir çalışma toplantısı düzenledi.

Bu toplantı, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve yaşadıkları sorunları çözmek amacıyla gerçekleştirildi.

Toplantı, Merit Diamond Hotel’de gerçekleştirildi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu başta olmak üzere, bakanlığa bağlı Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi’nde görev yapan kadın çalışanlar ile daire müdürleri katılım gösterdi.

Ecevit Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal yardım alan kadınların karşılaştığı en büyük sıkıntının belirli bir yaşa geldiklerinde maaşlarının kesilmesi, çalışamaz hale gelmeleri ve iş bulma zorluğu olduğunu vurguladı.

Ecevit, kadınların güçlendirilmesi için politika üretmek amacıyla neler yapılabileceğini tartışmak istediklerini belirterek, bu ilk toplantının bir analiz çalışması olarak düzenlendiğini ifade etti.

Bakan Sadık Gardiyanoğlu, konuşmasında bakanlıkta çalışanların %65’inin kadın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınların günlük yaşamda üstlendikleri birçok sorumluluğa dikkat çekti.

Son dört yıl içinde kadın girişimci sayısının üç yüzlü rakamlardan sekiz yüzlere yükseldiğini belirten Gardiyanoğlu, kamu ve özel sektörde çalışan kadınların yanı sıra, uzun yıllar sosyal güvenlik yatırımı almayan, ev hanımı olan ya da boşanan kadınlar için de projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İstihdam Destek Merkezi Fonu tarafından kadın girişimcilere ve çalışanlara beş yıl boyunca sosyal güvenlik desteği sağlandığını hatırlatan Gardiyanoğlu, Başbakan Ünal Üstel tarafından açıklanan müjde ile, kadın çalışanların sosyal sigorta primlerinin 2025 itibarıyla %100 oranında devlet tarafından karşılanacağını ve bu sistemin kesintisiz olarak devam edeceğini belirtti.

Hayata geçirilecek her desteğin, kadın iş gücünün korunmasına yönelik önemli bir adım olduğuna işaret eden Gardiyanoğlu, toplantıda özellikle sigorta yatırımı olmayan ve sosyal güvenlik sisteminin dışında kalan kadınlara yönelik projeler üretilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmesini istedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Hür-İş'ten Asgari Ücret Artışına İtiraz

Eşinden ayrılan kadınların Sosyal Hizmetler Dairesi’nden aldıkları sosyal yardımların, mevcut ekonomik şartlar içinde yeterli olmadığını belirten Gardiyanoğlu, sosyal yardımların artırılmasıyla ilgili düzenlemeler yaptıklarını ve Meclis’e sevk ettiklerini de kaydetti.

Son dönemlerde artan boşanma oranının ve boşanan kadın sayısının, kadınların sosyal güvenlik sistemi dışına itilmesi açısından endişe verici olduğunu ifade eden Gardiyanoğlu, düzenlenen çalışma toplantısının, ülkede yaşayan kadınların geleceğinin güvence altına alınması açısından katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Toplantıda, kadınların iş yaşamına katılımına dair engeller, kadınların ekonomik ve toplumsal yaşama katılımı için yaratılabilecek fırsatlar, destekler ve projeler ile kadın istihdamını artırmak için kamu ve özel sektörde oluşturulabilecek iş birliği önerileri üç oturum şeklinde ele alındı.

Toplantı sonunda hazırlanan sonuç raporu, Bakan Gardiyanoğlu’na sunulacak ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu rapor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadının toplumdaki konumunun güçlendirilmesi ve kadın istihdamını artırmaya yönelik yeni projelerin geliştirilmesi konusunda yol haritası çizecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ