Kaygı Bozukluğu ve Toplumun Akıl Sağlığı Üzerine

Kaygı bozukluğu, bireylerin yaşam kalitesini etkileyen önemli bir mental sağlık sorunudur. Bu yazıda, kaygı bozukluğunun toplumsal etkileri ve akıl sağlığı üzerindeki sonuçları ele alınarak, çözüm yolları ve farkındalık artırma yöntemleri tartışılmaktadır.

Kaygı Bozukluğu ve Toplumun Akıl Sağlığı Üzerine

Günümüzde toplum içerisinde kaygı bozukluklarının giderek arttığına dikkat çeken Psikiyatrist Osman Şehitoğluları, bu durumun önemine vurgu yaparak, kaygı bozukluğu yaşayan bireylerin bir uzmana, yani psikolog ya da psikiyatrist gibi profesyonellere başvurmasının kritik olduğunu belirtti.

Ayrıca, bu tür bozukluklarla başa çıkabilmek için düzenli fiziksel egzersiz yapmanın ve sağlıklı beslenmenin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Şehitoğluları, “Kaygı bozuklukları genellikle serotonin hormonunun dengesiz salgılanmasından kaynaklanıyor.

Fiziksel egzersiz ise bu hormonun dengeli bir şekilde salgılanmasına yardımcı oluyor” dedi.

Sevdiklerinizle Zaman Geçirin

Kaygı bozukluğu yaşayan bireylerin, sevdikleriyle daha fazla vakit geçirerek sosyalleşmelerinin, ruh hallerine iyi geleceğini söyleyen Şehitoğluları, “Telefondan uzak durarak, gerçek sosyal etkileşimler içinde bulunmak, kaygı seviyelerini minimize edebilir” şeklinde konuştu.

Toplumun Akıl Sağlığında Ciddi Sorunlar Var

Şehitoğluları, yalnızca ülkemizde değil, dünya genelinde de akıl sağlığına dair büyük sorunlar yaşandığını belirtti. İnsanların ‘belirsizlik’ karşısında tahammül seviyelerinin giderek azaldığını ifade eden uzman, bu durumun kaygı bozukluklarına zemin hazırladığını vurguladı.

Teknolojinin Etkisi

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte insanların hastalıkları hakkında bilgi edinme yöntemlerinin de değiştiğini belirten Şehitoğluları, “Artık insanlar hastalıkları hakkında bilgi almak için internete başvuruyor.

Ancak bu durum, bilgi kirliliğine yol açabiliyor ve bu da kaygıyı artırıyor” dedi.

Kimi bireylerin, internet üzerinden edindiği bilgiler doğrultusunda doktora gitmeden kendilerini tedavi etmeye çalıştığını söyleyen Şehitoğluları, “Eskiden doktorun söyledikleri daha çok dikkate alınıyordu, fakat günümüzde teknoloji ile birlikte bilgiye ulaşım kolaylaştıkça, yanlış bilgilere de maruz kalma riski artıyor” diye ekledi.

BU HABER SENİN İÇİN  Hayvancılık Zorunlu Sigorta Tazminatları Ödendi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ