KIB-TEK’ten Elektrik Kesintileri Hakkında Açıklama

KIB-TEK, elektrik kesintileri hakkında önemli açıklamalar yaparak, yaşanan sorunların sebeplerini ve çözüm süreçlerini detaylandırıyor. Kesintilerin etkileri ve alınan önlemler hakkında bilgi edinin.

KIB-TEK’ten Elektrik Kesintileri Hakkında Açıklama
reklam alani

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan Açıklama

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin sebebinin üretim yetersizliği değil, teknik arızalar olduğunu vurguladı.

Paşa, bu arızaların bir hafta içinde giderilebileceğini söyledi.

Türk Ajansı Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki iki jeneratör ile Güney Kıbrıs’taki santralde de arızaların meydana geldiğini belirten Paşa, enerji tüketiminin şu anda pik döneminde olduğunu ve en küçük bir arızanın bile kesintilere yol açtığını ifade etti.

Bu durumu halktan özür dileyerek değerlendiren Paşa, geçmişteki ihmallerin etkili olduğunu ancak şu anda arızaların giderilmesi ve üretim kapasitesinin artırılması için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

40 Megawattlık Yatırım Kararı

Güney Kıbrıs’ta meydana gelen arızaların Kuzey Kıbrıs’taki enterkonnekte sistemin de kilitlenmesine neden olduğunu açıklayan Paşa, bu sistemi tekrar devreye almak için yaklaşık bir saat gerektiğini aktardı.

Teknecik Elektrik Santrali’ndeki jeneratörlerdeki arızaların giderilmesi için gerekli adımların atıldığını söyleyen Paşa, arızalı parçaların yurt dışından getirileceğini ve siparişlerin verildiğini, parçaların birkaç gün içinde geleceğini dile getirdi.

Şu anki elektrik tüketiminin zirve döneminde olduğunu belirten Paşa, her gün bin ton yakıt tüketildiğini ve eğer gerekli önlemler alınmazsa kış aylarında da kesintilerin yaşanabileceğini bildirdi.

Paşa, yakıt gemisinin 12 bin ton yakıt getirebildiğini ve bunun yaklaşık iki haftalık bir stok oluşturduğunu ekleyerek, “Stok yapamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Arızaların giderilmesinin yanı sıra, 40 megawattlık ve yaklaşık 40 milyon dolarlık bir yatırım kararı alındığını da vurgulayan Paşa, geçmişte olduğu gibi bölgesel olarak saat bazında planlı kesinti yapmanın mümkün olmadığını, çünkü arızanın nerede meydana geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu sözlerine ekledi.

BU HABER SENİN İÇİN  Gönyeli'de Darp ve Zorla Para Alma Olayı: Zanlı Mahkemeye Çıkarıldı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ