Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden Üreticilere Destek Ziyareti

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, yerel üreticilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaretiyle tarımsal gelişimi teşvik ediyor. Üreticilerin sorunları dinlenip, çözümler sunulacak. Kıbrıs’ta tarımın geleceği için önemli adımlar atılıyor.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden Üreticilere Destek Ziyareti

Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, yeni dönemde üreticilere yönelik destek planlamaları ele alındı.

Başbakanlık Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam, “Başbakanımız Ünal Üstel‘in gerekli desteklerin güncellenmesi ve üreticinin gelişmesi için bizlerin yanında olduğunu görüyorum.

Kendisi birçok projeye imza atmış bir liderdir ve bundan sonraki süreçte de yeni başarılara ve projelere imza atacağına inanıyoruz.

Her zaman bizlerin yanında olduğunu hissetmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Ünal Üstel ise “Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, KKTC’nin vazgeçilmez bir birliğidir” ifadesini kullanarak, çiftçilere gerekli desteklerin 2024 yılı içinde verileceğine dikkat çekti. Üstel, “2025 yılı bütçesini oluştururken de çiftçilerimizi unutmadık. Çiftçilerimize vereceğimiz desteği şimdiden planladık.” dedi.

“Tarım, bir ülkenin vazgeçilmez politikasıdır” diyen Üstel, “Biz hem tarımcımıza hem hayvancımıza gerekli destekleri 2024 yılı içerisinde sağladık.

Belki de tarihimizdeki en büyük destekleri veren hükümet olduk.

Desteklerimiz kesinlikle devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin tarımda daha fazla verim alabilmesi için Haspolat bölgesinde, tohumluk, arpa ve buğday yetiştirmek amacıyla ilk defa sulu bir alan oluşturulduğunu belirten Üstel, “Özlenen ve ülkemizde daha önce hiç yapılmamış bir projeyi hayata geçirdik.

Bu projenin gerçekleştirilmesinde Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti‘nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile KEİ Ofisi’nin de büyük katkıları olmuştur.

Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Mesarya ovalarını Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen su ile buluşturma hedefi üzerinde duran Üstel, “Yapacağımız Master Plan doğrultusunda Mesarya ovasını sulu tarımda daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmalar yapmaktayız.

Tahminimce iki yıl içinde bu su Mesarya Ovalarına ulaşacaktır.” şeklinde konuştu.

BU HABER SENİN İÇİN  Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'ne Ziyaret
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ