Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda Yeni Dönem ve İnşaat Çalışmaları

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda yeni dönem heyecanı başlıyor! İnşaat çalışmalarıyla yenilenen sahneler, daha kaliteli etkinlikler ve sanat dolu bir gelecek için atılan adımları keşfedin.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda Yeni Dönem ve İnşaat Çalışmaları
reklam alani

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nda Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, 27 Şubat 1999 tarihinde yaşanan yangın felaketinin ardından, 25 yıl aradan sonra yeniden hayata dönüyor.

Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, projenin ikinci etap çalışmalarını yerinde incelemek üzere binaya ziyarette bulundu.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nda Yeni Dönem ve İnşaat Çalışmaları

İnceleme sırasında, Ataoğlu’na inşaatı üstlenen firma yetkilileri, projenin son durumu hakkında bilgi verdiler.

Bakan Ataoğlu’na, ziyaretinde Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın, Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Ayşen Albayrak, Planlama İnşaat Dairesi uzman personeli ve Devlet Tiyatroları personeli eşlik etti.

“Bu Projenin Tamamlanması Önceliklerimiz Arasında”

Ataoğlu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “27 Şubat 1999’da yanan Devlet Tiyatroları binası için yıllar boyunca pek çok kez değişim sürecine girdi, ancak bir türlü hayata geçirilemedi.

Sanatçılar ve sanatseverler, bu bina ile ilgili uzun zamandır haklı bir beklenti içerisindeydiler.

Bizler, bu bilinçle bu projenin bir an önce tamamlanmasını önceliklerimiz arasına koyduk ve bu uzun bekleyişin son bulması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kültürün ve sanatın gelecek nesillere aktarılması, tüm toplumsal kesimlerle buluşturulması için üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayan Ataoğlu, sanatın ve sanatçının toplumla buluşmasının önemine dikkat çekti.

Tiyatronun insan ve toplum hayatına büyük katkılar sağladığını söyleyen Ataoğlu, Kıbrıs insanı ve sanatçısına layık modern bir tiyatro binasına kavuşmanın önemini vurguladı.

En kısa sürede inşaatın tamamlanarak perdenin açılmasını, sanatla ve sanatçıyla izleyicileri buluşturmayı arzuladıklarını ifade etti.

Ataoğlu: “Sürecin Bire Bir Takipçisiyiz”

Ataoğlu, projenin eksiklerinin belirlenmesi ile birlikte üçüncü etap için de ihaleye çıkarak binanın son şeklini vereceklerini belirtti. 25 yıl gibi uzun bir süre sonra özlemin sona ereceğini ve binanın yeniden sanat için kazanılacağını anlattı. İhaleyi kazanan firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ataoğlu, sürecin bire bir takipçisi olduklarını ve inşaatın en kısa zamanda tamamlanması için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Boğazköy'de yangın

Ayrıca, Türkiye Devlet Tiyatroları ile de ilişkilerinin iyi olduğunu dile getiren Ataoğlu, teknik konularda onların da desteğini alarak binanın eksikliklerini gidereceklerini söyledi.

Projeye katkı koyan ve emeği geçen herkese teşekkür eden Fikri Ataoğlu, Devlet Tiyatroları binasının özelde tiyatro sanatçılarına, genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına hayırlı olmasını diledi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ