Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na Ziyaret ve Ekonomik İstişare Toplantısı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na yapılan ziyaret, iş dünyasıyla ekonomik istişarelerin yapıldığı önemli bir buluşmadır. Ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği bu toplantı, ticaretin geleceği için stratejilerin belirlenmesine katkı sağlamaktadır.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na Ziyaret ve Ekonomik İstişare Toplantısı
reklam alani

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na Ziyaret

Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın katılımıyla Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti.

Bu kapsamda, KTTO Başkanı Turgay Deniz ve Yönetim Kurulu ile geniş bir ekonomik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Ticaret Odası’nın Mesajı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Başbakan Ünal Üstel’e yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Hepimizin ortak amacı, halkımızın refah düzeyini artırmak ve ekonomimizin çarklarının düzenli bir şekilde dönmesini sağlamaktır.

Bu hedefe ulaşmak için en önemli unsurlardan biri istikrardır.” dedi.

Deniz, Üstel’i son zamanlarda sağladığı siyasi istikrardan dolayı tebrik etti ve “Siyasi istikrarı sağladığımız bu dönemde, ekonomik istikrarı da temin etmek için tüm iradeyi ve cesareti ortaya koymalıyız.” ifadelerini kullandı.

Ünal Üstel’in Vurguları

Başbakan Ünal Üstel, KTTO Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kuruluna sıcak karşılama ve ev sahipliği için teşekkür etti. Üstel, “Ziyaret ettiğimiz tüm ekonomik örgütlerin ve sektörlerin ortak beklentisi, siyasi ve ekonomik istikrardır.

Her yıl değişen başbakanlar ve her altı ayda değişen bakanlarla, uzun vadeli projeler yürütmenin imkansız olduğunu herkes görmüştür.” şeklinde konuştu.

Refah ve Kalkınma İçin İstikrar

Refah düzeyinin artmasının kalkınma ve ekonomik gelişimle doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çeken Üstel, “Bunun için hem siyasi hem de ekonomik istikrara ihtiyaç vardır.

Ticaret ve ekonominin nabzı olan Ticaret Odası ile işbirliğimiz devam edecek.” dedi. Üstel, irade koyarak, cesaretle reformlar yapmaya ve ekonominin önünü açmaya devam edeceklerini belirtti.

Üyelerle İşbirliği ve Destekler

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın, üyelerinin beklentilerini karşılamak adına yeni dönemde işbirliğine devam edeceğini vurgulayan Üstel, “İş dünyasına yönelik uygulanan desteklere devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

BU HABER SENİN İÇİN  Sıcak Hava Dalgası İçin Meteoroloji Uyarısı

Anavatan Türkiye ile imzalanan İktisadi ve Mali Protokol ile sektörlere önemli destekler sağlanacağının altını çizen Üstel, 3. ülkelerden gelen çalışanlara yönelik yeni yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yeni Düzenlemeler ve Ekonomik Müjdeler

  • Üstel, “3. ülkelerden gelen çalışanların konaklama ve yemek masraflarını karşılayan işverenler, çalışanlarına %30’a kadar daha düşük asgari ücret uygulayabilecekler.” dedi.
  • Bu uygulamanın, çalışanların haklarına halel getirmeksizin, yalnızca konaklama ve yemek desteği sağlayan şirketler için geçerli olacağını belirtti.

Üstel ayrıca, “Ada üzerinde ekonomiyi güçlendirmek adına, akaryakıta yarın 1 TL indirim yapmayı planlıyoruz.” müjdesini de verdi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ