Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan Liman Elleçleme Hizmetleri Açıklaması

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, liman elleçleme hizmetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu hizmetlerin önemi, sektöre katkıları ve gelecekteki hedefleri üzerine detaylı bilgiler edinin.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan Liman Elleçleme Hizmetleri Açıklaması
reklam alani

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Gazimağusa ve Girne limanlarındaki elleçleme hizmetlerinin sürdürülebilirliği hakkında önemli bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, limanlarda yükleme-boşaltma işlemlerinin, Liman İşçileri Şirketi’nin zayıflaması ve nihayetinde tasfiye edilmesiyle birlikte özel sektöre devredildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Gazimağusa ve Girne limanlarımızdaki yükleme-boşaltma işleri, Liman İşçileri Şirketi’nin tasfiye edilmesi ile farklı bir yön almış; bu süreçte özel sektör işletmelerimiz, bu alandaki yükümlülükleri büyük ölçüde üstlenmek zorunda kalmıştır.

Bu amaçla, çeşitli yatırımlar gerçekleştirildi ve gerekli araç-gereç parkları oluşturulmuştur.” denildi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın açıklamasında, “Liman İşçileri Şirketi’nin tasfiyesi sonrasında, özel sektör işletmelerimizden bazıları birleşerek, bazıları ise kendi kimlik ve olanakları ile yükleme boşaltma işlerini üstlenmeye aday olmuşlardır.

Bu süreçte, bu hizmetlerin ihale yoluyla özelleştirileceği de duyurulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkilileri, limanlarımızda hâlâ faaliyet gösteren yerel işletmelerimizin ve onların oluşturacağı ortaklıkların yükleme-boşaltma işlerini üstlenme konusundaki yeterliliklerini daha önce yaptıkları ziyaretlerle bizzat gözlemlemişlerdir.

Yerel işletmelerimizin sahip olduğu bilgi birikimi ve araç-gereç parkları, bu hizmetleri sürdürebilmek için yeterli düzeydedir.

Gazimağusa ve Girne limanlarında verilecek yükleme-boşaltma hizmetlerinin, yerel birikimlerin korunmasını sağlayacak şekilde bu işletmeler tarafından sürdürülmesi büyük bir önem taşımaktadır.” denildi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Gazimağusa ve Girne limanlarındaki yükleme-boşaltma işleri için açılacak ihalenin “bu ilke gözetilerek açılması ve ihaleye katılımın yerel işletmeler veya onların oluşturacakları ortaklıklarla sınırlı tutulması” talebini yetkili makamlarla paylaşacağını kamuoyuna duyurdu.

Ayrıca, ilgili tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

BU HABER SENİN İÇİN  Gazimağusa-Lefkoşa Yolunda Otobüs Devrildi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ