Kıbrıs’ın Son Kartalı: BonBonTrack Belgeselinin Prömiyeri

Kıbrıs’ın Son Kartalı: BonBonTrack belgeseli, Kıbrıs’ın eşsiz doğasını ve kültürel mirasını keşfetmenizi sağlıyor. Bu etkileyici belgeselin prömiyerini kaçırmayın, Kıbrıs’ın güzelliklerine tanıklık edin!

Kıbrıs’ın Son Kartalı: BonBonTrack Belgeselinin Prömiyeri
reklam alani

Kıbrıs’ın Son Kartalı: BonBonTrack Belgeselinin Prömiyeri Gerçekleştirildi

Başbakanlık Yardımcılığı ile Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi iş birliğiyle, Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği (KUŞKOR) tarafından hayata geçirilen BonBonTrack (Kıbrıs’ın Son Kartalı) isimli belgeselin prömiyeri, Avenue Cinemax sponsorluğunda düzenlendi.

Bu özel gösterim, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anamuhalefet lideri ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayrıca, birçok doğasever de etkinliğe ilgi gösterdi.

Yoğun katılım sebebiyle prömiyer sırasında peş peşe birkaç gösterim yapıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonların önemine değinerek, yüksek katılımın ülke değerlerinin korunmasına katkı sağladığını vurguladı.

Tatar, ülkedeki kuşların korunması, yaşamlarının devam etmesi ve türlerinin yok olmaması için yapılan çalışmaların kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu bağlamda, Çevre Bakanlığı, KUŞKOR ve diğer ilgili derneklere teşekkürlerini iletti.

Konuşmasında, dünyada iklim değişiklikleri ve diğer olumsuz gelişmelerin canlıların yok olmasına yol açtığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın doğal güzelliklerini korumanın büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi.

Ardından, Erhürman ve Ataoğlu’nun konuşmalarının ardından söz alan Kuşkor Başkanı Damla Beton, Kuzey Kıbrıs’ta nesli tükendiği sanılan Tavşancıl Kartalının Beşparmak Dağları’nda hala yaşadığını tespit ettiklerini açıkladı.

Bu tespit çalışmaları ve belgesel sürecinin büyük bir fedakarlıkla yürütüldüğünü belirten Beton, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Damla Beton, kartalların korunması için ellerinden gelen tüm çabayı sürdüreceklerini ifade ederken, bu süreçte uluslararası deneyime sahip bir ekip ile de çalıştıklarını kaydetti.

Beton, “Nasıl Caretta Caretta kaplumbağaları sahillerimizin simgesi olduysa, biz de Tavşancıl Kartalları’nın Beşparmak Dağları’nın simgesi olmasını istiyoruz.

Kartalları korumak, dağları da korumaktır” şeklinde konuştu.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Özel Temsilcisi Ergün Olgun, New York temasları kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi. 

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ