KKTC Uyruklu Öğrencilere Türkiye’de Ücretsiz Eğitim Müjdesi

KKTC uyruklu öğrenciler için Türkiye’de ücretsiz eğitim fırsatları sunuluyor! Bu yeni düzenlemeyle, eğitim hayatlarında büyük bir avantaj elde edecek olan öğrenciler, geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilecek.

KKTC Uyruklu Öğrencilere Türkiye’de Ücretsiz Eğitim Müjdesi
reklam alani

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyruklu Öğrencilere Müjde

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla Türkiye üniversitelerine yeni kayıt yaptıracak veya kayıt yenileyecek olan tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu öğrencilerin öğrenim ücreti ödemeyeceklerini duyurdu.

Çavuşoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Değerli Halkımız, bildiğiniz üzere, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Temmuz’da yapılan açıklamayla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla eşit haklara sahip olarak üniversitelerde eğitim alabilmeleri kararlaştırılmıştır.

Bu önemli düzenleme, KKTC vatandaşı öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin sahip olduğu haklardan faydalanmalarını sağlayacaktır.

Bu kapsamda, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında KKTC uyruklu öğrencilerin katkı payları ve öğrenim ücretlerine dair düzenlemeler, 2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ‘Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ ile yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu kararın, ‘Yurt dışından kabul edilecek öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti tutarları’ başlıklı 3. maddesine eklenen 9. fıkra ile KKTC uyruklu olup Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanları veya YKS kontenjanları ile devlet üniversitesine kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenim ücreti açısından avantajlı bir konuma getirilmiştir.

Öğrencilerden ve üniversitelerden gelen talepler doğrultusunda, bu düzenlemenin eğitim-öğretime devam eden mevcut öğrencileri de kapsayıp kapsamadığı hususunda netlik sağlama gereği doğmuştur.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan görüşmeler neticesinde, YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucu, bu kararın 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kayıt yenileyecek mevcut öğrencileri de kapsadığı bildirilmiştir.

Bunun sonucunda, bu öğrenciler öğrenim süreleri boyunca herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.

Böylece, Kıbrıs Türkü’ne ve gençliğine her zaman destek veren, kardeşlik bağlarımızı pekiştiren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.

BU HABER SENİN İÇİN  Yenierenköy-Dipkarpaz 1. Yaz Festivali başladı

Dr.

Erol Özvar’a en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Anavatanımız Türkiye’nin bu samimi ve kararlı desteği, Kıbrıs Türk gençliğinin eğitimde daha güçlü bir şekilde ilerlemesine ve geleceğe umutla bakmasına büyük katkı sağlayacaktır.”

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ