KKTC’de Erenköy Şehitleri ve Gazze İçin Mevlit Programı Düzenlendi

KKTC’de düzenlenen Erenköy Şehitleri ve Gazze için Mevlit Programı, şehitlerimizi anmak ve Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte dualar edildi, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

KKTC’de Erenköy Şehitleri ve Gazze İçin Mevlit Programı Düzenlendi
reklam alani

KKTC’de Mevlit Programı Düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde, 6 ilçede bulunan bazı camilerde, 60 yıl önceki Erenköy Direnişi’nde şehit düşenler ve Gazze’de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Bu anlamlı etkinlik, Kıbrıs Filistin İnisiyatifi Platformu tarafından organize edildi.

Mevlit programı çerçevesinde, başkent Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Lefke ve İskele’deki çeşitli camilerde, cuma namazının ardından Erenköy şehitleri ile Gazze’deki saldırılarda yaşamını yitirenler için dualar edildi.

Bu özel anma programına katılan çocuklardan Ahmet Asaf Aktaş, “Biz burada, onlar orada acı çekiyor.

Allah, Filistinli kardeşlerimize yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

Mevlit programına katılan bir diğer çocuk olan Mustafa Asım Aktaş ise, İsrail’in Filistinlilere yaşattığı acıları dile getirerek, “Onlara bu acıları yaşatanları sevmiyorum.” dedi.

Lefkoşa’daki Hz.

Ebubekir Camisi’nde düzenlenen mevlit programına katılan Süleyman Toprak da, bugüne kadar Gazze için Müslümanların gösterdiği tepkilerin yetersiz olduğunu savundu.

Toprak, “İslam dünyasının birlik olması ve Gazze için sesini daha çok yükseltmesi gerekiyor.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Erenköy Direnişi’nin Tarihçesi

Kıbrıs’ta 1964 yılında, Rum Milli Muhafız Ordusu, terör örgütü EOKA ve Rum çeteleri tarafından Türklerin yaşadığı Erenköy kuşatıldı.

Bu süreçte Türkiye ve İngiltere’den gelen Kıbrıslı Türk üniversite öğrencileri de direnişe katıldılar.

Türk tarafının büyük kayıplar vermesi ve Rum güçlerin Erenköy merkezini ele geçirmek için yaptığı baskılara karşı, Türk Hava Kuvvetleri 9 Ağustos 1964’de bölgedeki Rum ve Yunan güçlerini bombalayarak çatışmalara son verdi.

Erenköy Direnişi, üniversiteli şehitleri ve uzun süreli teslim olmayışı ile Kıbrıs Türk tarihinde “Küçük Çanakkale” olarak anılmaktadır.

Bu direniş, sadece askeri bir mücadele değil, aynı zamanda bir varoluş mücadelesi olarak da tarihimize geçmiştir.

BU HABER SENİN İÇİN  "Mehmetçik ülkenin üzüm ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu karşılıyor"

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ