KKTC’de Otizm Merkezi ve Sosyal Hizmetler Gelişmeleri

KKTC’de otizm merkezi ve sosyal hizmetler alanındaki gelişmeleri keşfedin. Bu içerikte, otizmle ilgili destek hizmetleri, yeni uygulamalar ve toplumsal farkındalık artırma çabaları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

KKTC’de Otizm Merkezi ve Sosyal Hizmetler Gelişmeleri

KKTC’de Sosyal Hizmetler ve Otizm Merkezi Gelişmeleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, sosyal hizmet politikaları kapsamında Türkiye’deki uygulamaları örnek aldıklarını belirtti.

KKTC’ye kazandırmayı planladıkları otizm merkezi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptığı görüşmelerde öğretmen desteği sözü aldığını ifade etti.

Gardiyanoğlu, “Yaklaşık 16 aydır bakanım, ana vatan Türkiye’den ne zaman hangi yetkiliyi arasam, çok şükür ‘hayır’ kelimesiyle karşılaşmadık.” dedi.

Antalya’da gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gardiyanoğlu, KKTC’de 2024 yılını “sosyal hizmet yılı” olarak ilan ettiklerini ve adada mevcut rehabilitasyon merkezlerini yenilediklerini aktardı.

Engelliler, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar için yeni merkezler açtıklarını vurgulayan Gardiyanoğlu, şu anda adada en büyük eksikliğin otizm merkezi olduğunu, bu konuda çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Türkiye’deki otizm merkezlerini detaylı bir şekilde incelediklerini dile getiren Gardiyanoğlu, “Antalya’daki otizm merkezini ziyaret ettik, çalışmaları yerinde gözlemledik.

Antalya’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız, bize yasa, tüzükler ve işletme süreçleri hakkında sunum yaptılar.

Merkezi gezdik, anne ve babalarla bir araya geldik ve onların görüşlerini dinledik.

Böyle bir merkezin KKTC’de de açılmasının ne kadar önemli bir adım olduğunu anladık.” şeklinde konuştu.

KKTC’ye Türkiye’deki otizm merkezlerinin benzerini kazandıracaklarını aktaran Gardiyanoğlu, devlet korumasındaki 0-16 yaş arasındaki çocuklar için yeni bir tesis inşa ettiklerini ve çocuklar yeni tesise geçtikten sonra mevcut binanın otizm merkezi haline getirileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta KKTC’yi ziyaret ederek otizm merkezi konusunu kendisiyle paylaştığını anlatan Gardiyanoğlu, “Engelli rehabilitasyon merkezi için Türkiye’den 15 gönüllü öğretmen geldi ve engelli bireylerimize eğitim vermeye başladı.

Otizm merkezi için de Sayın Cevdet Yılmaz, öğretmen desteği sözü verdi.” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Kuzey Kıbrıs'ta Trafik Kazaları ve Denetimleri Raporu (9-15 Eylül)

Gardiyanoğlu, Türkiye’nin her daim desteklerini hissettiklerini ve bu desteğin devam edeceğini vurguladı.

Sosyal politikalar alanında Türkiye’deki çalışmaları örnek aldıklarını belirten Bakan Gardiyanoğlu, şunları kaydetti:

  • “Sadece otizmde değil, Türkiye birçok konuda rol model oldu.”
  • “Daha önce rehabilitasyon merkezlerini, Ankara’daki sevgi evlerini, devlet korumasındaki çocukların kaldığı merkezleri gezdim.”
  • “Bu merkezlerden rol model alarak, yasaları ve sistemi KKTC’de uygulamaya başladık.”
  • “Keşfedilmiş bir Amerika’yı kendi ülkemize uyarlamak gibi bir sürecimiz var.”
  • “Türkiye’deki yasalardan ve tüzüklerden faydalanarak, daha hızlı bir şekilde çalışmaları hayata geçirebiliyoruz.”

Bakan Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ