Kredi Kayıt Bürosu’ndan Yenilikçi Projeler ve Sürdürülebilirlik Vizyonu

Kredi Kayıt Bürosu, yenilikçi projeleri ve sürdürülebilirlik vizyonuyla finans sektöründe fark yaratıyor. Bu içerikte, kurumun geleceğe yönelik stratejilerini ve sürdürülebilir büyüme hedeflerini keşfedin.

Kredi Kayıt Bürosu’ndan Yenilikçi Projeler ve Sürdürülebilirlik Vizyonu

Kredi Kayıt Bürosu’nda Yenilikçi Çalışmalar ve Gelecek Vizyonu

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Gökhan Şahin, kurumun gelişim süreci ve yürütmekte oldukları projelere dair önemli bilgiler paylaştı.

Findeks’in 10. yılını doldurduğu bu süreçte, hem bireylere hem de reel sektöre sağladıkları katkıları vurguladı. Şahin, şu şekilde konuştu: “Findeks ile doğrudan kullanıcılara ulaşmayı hedefleyerek finansal yönetim aracı olma yolunda önemli adımlar attık.

Bugüne kadar bireysel ve ticari toplam 8 milyon kullanıcıya ulaştık ve bu süre zarfında Findeks üzerinden toplam 150 milyon rapor üretildi.”

Ayrıca, sürdürülebilirlik alanında da yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, “Kurum olarak finansal sistemin sürdürülebilirlikle ilgili ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Bu hedef doğrultusunda firmaların sürdürülebilirlik endekslerini finansal sisteme sunacağımız yeni bir platform geliştirdik.

Bu platform sayesinde, finansal sistem artık KKB üzerinden herhangi bir ticari organizasyonun sürdürülebilirlik endeksini talep edebilecek ve öğrenebilecek.

Bu endeks, kurumların sürdürülebilirlik yolculuğundaki mevcut konumlarını net bir şekilde gösterecek.” şeklinde belirtti.

Finansal sistemin sürdürülebilirlik ihtiyaçlarına yönelik geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi veren Şahin, KKB’nin enerji tüketiminin en yoğun olduğu alanın, içerisinde barındırdığı IT altyapısı ve sunucular ile Anadolu Veri Merkezi olduğunu dile getirdi. Şahin, “Anadolu Veri Merkezi’nde, enerji ihtiyacımızı karşılamak için tamamen yeşil enerji kullanımına geçiyoruz.

Bu kapsamda, enerji dağıtım şirketimizin bize sağladığı enerjinin yüzde 100 yeşil enerji olduğunu teyit eden sertifikasyon sürecimizi de tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Günlük İşlem Hacmi ve Güvenlik Standartları

Şahin, kurumun bireylerin ve kurumların finansal sistemdeki krediye dokunan tüm bilgileri içerdiğini belirterek, “Bir bankanın, kredi başvurusu yapan müşterilerinin diğer bankalardaki geçmiş finansal performansını görebilmesi, sektördeki güvenin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Merkez Bankası 2024 Üçüncü Çeyrek Bülteni: Ekonomi, Bankacılık, Turizm ve Enflasyon Raporu

Kredi Kayıt Bürosu, bu misyonu sayesinde finans sektörünün merkezinde konumlanmayı başardı.” dedi. Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Kurum olarak büro faaliyetlerimiz kapsamında günlük yaklaşık 20 milyon, yıllık ise 7,3 milyar sorgu talebine yanıt veriyoruz. Önümüzdeki yıl bu rakamın yıllık 8 milyarı aşmasını bekliyoruz.”
  • “Bu büyüklükteki günlük işlem hacmi, hem süreklilik hem de yüksek seviyede güvenlik gerektiriyor.

    Dolayısıyla, sektörden aldığımız verileri depolarken ve paylaşırken çok sıkı bilgi güvenliği standartlarını uyguluyoruz.”

Bankacılık Sektöründe Beklentiler

Şahin, geçen yıl yaşanan makroekonomik gelişmelerin sektördeki davranış biçimlerini etkilediğini belirterek, “Finans dünyası adına zor bir süreci geride bıraktığımıza inanıyorum. 2025’in bankacılık sektörümüz için daha iyi geçeceğini öngörüyorum.

Türk bankacılık ve finans sektörü, güçlü bir sermaye yapısına sahip ve değişime hızlı ayak uydurabiliyor.” dedi.

Ayrıca, finans sektörünün kuvvetli yanlarının, değişime hızlı uyum sağlama yeteneği olduğunu vurgulayan Şahin, “Finans sektörü, gerek insan kaynağı gerek teknolojik yetkinlikleri ile maruz kalabileceği riskleri yönetme yeteneğine fazlasıyla sahip.” şeklinde konuştu.

Finansal sistemin ortak ihtiyaçlarına cevap verebilecek projeler geliştirdiklerini belirten Şahin, “Farklı bankalardan tekrar tekrar talep edilen evrakların oluşturduğu fazlalığı ortadan kaldırmak amacıyla Dijital Doküman Merkezi ürününü geliştirdik.

Tüm bunlara ek olarak, 2024’te AR-GE faaliyetlerimizi ve Anadolu Veri Merkezi’mizdeki çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. “Tüm faaliyetlerimizi, gelecek nesillere aktarabileceğimiz başarı hikayeleri yaratma motivasyonuyla gerçekleştiriyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ