Lefke Sivil Toplum Örgütleri, Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin Eylemleri Durdurdu

Lefke’deki sivil toplum örgütleri, trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla eylemlerini durdurdu. Bu önemli karar, toplumda güvenli sürüş bilincinin artırılması için bir çağrı niteliği taşıyor. Detaylar için tıklayın.

Lefke Sivil Toplum Örgütleri, Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin Eylemleri Durdurdu
reklam alani

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu’ndan Açıklama

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, 16 Haziran’da Gemikonağı’nda meydana gelen ölümlü trafik kazasıyla ilgili olarak, her ayın 16. gününde gerçekleştirdikleri eylemi, alınacak tedbirler umuduyla durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinin Lefke Belediye Başkanı Kaya ile 14 Ağustos’ta gerçekleştirdikleri 4 saatlik toplantıda, trafik kazalarının önlenmesi için talep ettikleri önlemlerin, Karayolları Dairesi tarafından alınacağı yönünde Başkan Kaya’dan bilgi aldıklarını belirtti.

Başkan’ın bu konuyu kendilerine aktardığını vurguladı.

Oktay, bugün planladıkları eylemi, gerekli tedbirlerin alınacağı umuduyla durdurma kararı aldıklarını ifade etti.

Ancak, bu tedbirlerin makul bir sürede alınmaması durumunda, aldıkları karar gereği eylemlerine yeniden başlayacaklarını kaydetti.

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu’na bağlı sivil toplum kuruluşları, 16 Haziran 2024 akşamı Lefke Gemikonağı sahilinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Pakistan uyruklu LAÜ öğrencisi Naveed Akbar’ı anmak ve gerekli önlemler alınana dek konuyu takipçi olacaklarını belirterek, her ayın 16. günü Akbar’ın hayatını kaybettiği yerde “Adalet ve Trafikte Güvenlik” talepleriyle eylem yapma ve bu eylemleri yineleme kararı almıştı.

Platform, 17 Haziran ve 16 Temmuz tarihlerinde eylem düzenleyerek, trafik kazasında hayatını kaybeden Akbar’ı anmış ve yetkilileri gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarmıştı.

BU HABER SENİN İÇİN  Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs 2024 yarışmalarının finalistleri belli oldu!
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ