Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi Açılış Töreni

Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi’nin açılış törenine katılın! Eğitimde yeniliklerin ve fırsatların konuşulacağı bu özel etkinlikte, geleceğin akademik dünyasına adım atın. Detaylar için hemen tıklayın!

Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi Açılış Töreni

Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Ana Muhalefet Partisi Başkanı Tufan Erhürman ve birçok bakan ile milletvekili katılım gösterdi.

Törende, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nden önemli hukukçular da yer aldı; bunlar arasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Rıdvan Güleç ve eşi Zekiye Güleç, Adalet Akademisi Daire Başkanı Uğur Parlak ile Azerbaycan İdari Dava Dairesi Başkanı Xagani Mammadov bulunuyordu.

Tören, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Barosu’nu temsilen Baro Konseyi Başkanı Hasan Esendağlı ve Başsavcı Sarper Altıncık da konuşmalarını yaptılar.

Tatar, yaptığı konuşmada, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına verdikleri önemi belirtti.

Bu yapının sürdürülebilmesi için, toplumun birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Ersin Tatar, ülkenin önemli kurumlarından biri olan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun kararlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından uygunluğunun teyit edildiğine dikkat çekti.

Bu komisyonun, etkin ve ulaşılabilir bir iç hukuk mekanizması olduğunu belirterek, alınan kararların zamanında uygulanması için gerekli kaynakların oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, KKTC’nin daha da gelişip güçlenmesi için yargı bağımsızlığına saygı gösterilmesinin önemine değindi.

Yargı bağımsızlığının sağlanabilmesi için, yargı kararlarına kesinlikle uyulmasının gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, bireylerin adalete olan güveninin artırılması, kamu düzeninin daha etkili bir şekilde sağlanması ve vatandaşların devlete ve geleceğe daha umutla bakabilmesi için kamu alanında etkin bir denetimin şart olduğunu belirtti. Özerdağ, “Denetim sonrasında kurallara uymayanların mutlaka yargı denetimine tabi tutulması gerekmektedir” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Yeniden Doğuş Partisi'nden Kıbrıs Sorununa Dair 3D Talepleri

Başsavcı Sarper Altıncık ise, şartlı tahliye tüzüğünün mevcut haliyle mahkumların ıslah edilmesine katkı sağlamadığını belirtti. Şartlı tahliye kurallarının, verilen cezaların anlamını yitirmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Altıncık, nüfusa oranla suç oranının yüksek olduğunu ve bu artışın önüne geçilmesinin zorlaştığını kaydetti.

Baro Konseyi Başkanı Hasan Esendağlı, keyfi uygulamalara izin verildiği sürece hukuki istikrar ve güvenliğin sağlanamayacağını belirtti.

Kamu yönetiminde liyakat ilkesinin standart ve adil bir şekilde uygulanmadığını savundu.

Ayrıca, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde taşınmaz mallara ilişkin yapılan tutuklamaları hatırlatarak, Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm getirilmeden, mülkiyet sorununa dair bireylerin hedef alınmasının hukuken haklı bir tarafı olmadığını vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ