Lefkoşa Adli Şubesinde İkamet İznini İhlal Eden Zanlının Duruşması

Lefkoşa Adli Şubesinde ikamet iznini ihlal eden zanlının duruşması tüm detaylarıyla ele alınıyor. Olayın arka planı, yasal süreçler ve beklenen sonuçlar hakkında güncel bilgiler için makalemizi okuyun.

Lefkoşa Adli Şubesinde İkamet İznini İhlal Eden Zanlının Duruşması
reklam alani

Lefkoşa Adli Şubesindeki Gelişmeler

Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Sıla Topbaş, mahkemede önemli olguları aktardı.

Polis, zanlının 13 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Muhaceret Şubesine giriş-çıkış belgesi almak amacıyla geldiğinde tespit edilerek tutuklandığını bildirdi.

Yapılan muhaceret kontrolünde, zanlının 29 Kasım 2020 tarihinden bu yana tam bin 719 gün boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ikamet izinsiz kaldığı belirlendi.

Bu durum, polis tarafından açıkça ifade edilerek, zanlının suçüstü tutuklandığı belirtildi.

Polis, zanlı hakkında gerekli soruşturmanın yapıldığını ve bunun sonucunda cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı, deport edilmek istemediğini ve gelecekte ülkeye geri dönmeyi düşündüğünü ifade ederek, bu nedenle aftan yararlanmak istediğini dile getirdi.

Zanlı, ülkeye öğrenci olarak geldiğini, ancak daha sonra eğitimine devam edemediğini, bu süreçte kaçak ve sigortasız bir şekilde inşaat sektöründe çalıştığını belirtti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının 20 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Bu karar, hem hukukun gerekliliklerini yerine getirmek hem de zanlının durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla alındı.

BU HABER SENİN İÇİN  Gıyabında Tutuklama Duruşması ve Hırsızlık Olayları
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ