Lefkoşa’da Cinsel Saldırı İddiası: 59 Yaşındaki Zanlı Tutuklandı

Lefkoşa’da 59 yaşındaki bir adam, cinsel saldırı iddiaları nedeniyle tutuklandı. Olayın detayları ve soruşturmanın seyrine dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Lefkoşa’da Cinsel Saldırı İddiası: 59 Yaşındaki Zanlı Tutuklandı
reklam alani

Lefkoşa’da Cinsel Saldırı İddiası

Lefkoşa Adli Şubesi’nde görevli polis memuru Engin Yıldız, mahkemede olguları ayrıntılı bir şekilde aktardı.

Polis, Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesinde bulunan bir kırtasiye dükkanında çalışan 59 yaşındaki zanlının, 12 Ağustos 2024 tarihinde saat 11.50 sıralarında iş yerine müşteri olarak gelen 20 yaşındaki genç kıza cinsel saldırıda bulunduğunu bildirdi.

Polis memuru, zanlının, Ç.K. isimli kadının kalçasını sıktığını, göğsünü okşayarak zorla dudaklarından öpmeye çalıştığını ve bu esnada “erkek arkadaşında sana böyle dokunacak” şeklinde bir ifade kullandığını aktardı.

Yapılan şikayet üzerine zanlının, aynı gün çalıştığı iş yerinde tespit edilerek, mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti.

Polis, zanlının tutuklandıktan hemen sonra beyanında “isteyerek yapmadım, elim çarptı” şeklinde bir açıklama yaptığını, ancak iş yerindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde suçun işlendiğinin açıkça görüldüğünü ifade etti.

Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Savcı Mehmet Özyay, polis memuruna bazı sorular yöneltti.

Polis, şikayetin devam ettiğini, zanlının ilk etapta suçunu kabul etmemesine rağmen daha sonra davasını kabul ettiğini kaydetti.

Zanlının dört ay önce vatandaşlık hakkı kazandığını, ancak işlenen suçun hapis cezasını öngördüğünü belirten polis, zanlının hapis yatmamak için kaçma ihtimali olduğunu da vurguladı.

Savcı Özyay, ülkede cinsel suçlarda artış yaşandığını ve kısa süre önce vatandaş olan zanlının henüz yeni kimlik almışken bu tür bir suça karıştığını, davasını kabul ettiğini ve hapis cezası almasının yüksek ihtimal olduğunu belirterek, zanlının 10 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlının avukatı ise tutuklu yargı talebine itiraz ederek, zanlının teminatla serbest bırakılmasını istedi.

Avukat, müvekkilinin uzun süredir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşadığını, kısa süre önce vatandaşlık kazandığını ve kaçma ihtimalinin bulunmadığını savundu.

BU HABER SENİN İÇİN  Lefkoşa'da Trafik Kazası: İki Yaralı

Mahkemeye ayrıca iki kefil dinletti.

Gerçekleştirilen duruşmanın ardından Yargıç Nuray Necdet, huzurundaki şahadeti değerlendirerek, zanlının işlediği iddia edilen suçların ciddi ve toplumda infial yaratan suçlar olduğunu belirtti.

Kaçmasını önlemek amacıyla zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ