Macaristan’da Geleneksel Büyük Hun Türk Kurultayı’na Katılım

Macaristan’da düzenlenen Geleneksel Büyük Hun Türk Kurultayı’na katılarak Türk kültürünü ve tarihini keşfedin. Etkinlikler, seminerler ve geleneksel gösterimlerle dolu bu benzersiz deneyimi kaçırmayın!

Macaristan’da Geleneksel Büyük Hun Türk Kurultayı’na Katılım
reklam alani

Macaristan’da Geleneksel Büyük Hun Türk Kurultayı’na Katılım

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Macaristan’ın Bugaç bölgesinde düzenlenen Geleneksel Büyük Hun Türk Kurultayı’na katıldı.

Bu etkinlik, iki yılda bir gerçekleştirilen önemli bir kültürel buluşma olarak dikkat çekiyor.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Bugaç Ovası’nda gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan Meclisi Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne mensup milletvekilleri ile birlikte, Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro, eski Bakan ve Milletvekili Serdar Denktaş, KKTC Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Prof.

Dr.

Güven Arıklı, KKTC’nin Budapeşte Temsilcisi Çağrı Kalfaoğlu ve temsilcilikte görevli Birsen İkizer Kalfaoğlu da yer aldı.

Türk dünyasına mensup devletlerin temsil edildiği bu kurultayda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de gururla bayrağı ile temsil edildi.

Etkinlikte konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türk Devletleri arasındaki birlikteliğin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada geçirdiğimiz zaman, Türk birliğinin güçlenmesi adına atılmış önemli bir adımdır” dedi.

KKTC bayrağının etkinlikte yer almasının kendilerine büyük bir mutluluk ve gurur verdiğini belirten Töre, “Türk birliğinin daha da güçlenmesi için çağrılar yapıldı ve bu tür organizasyonların önemi bir kez daha gözler önüne serildi.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Gerçekleştirilen gösteriler ve sunumlarla Türklerin kökeninin derin tarihine dair bilgi edinme fırsatı bulduklarını belirten Töre, “Büyük bir heyecanla KKTC’ye dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yaşasın Türk Birliği, yaşasın Türk yurtları!” diyerek sözlerini tamamladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs'ta Planlama Zorunluluğu ve Gelecek Endişeleri
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ