Mali Şube’de İnsan Kaçakçılığı ve Sahte Evrak Davası

Mali Şube’de insan kaçakçılığı ve sahte evrak davası, suçun boyutları, soruşturma süreci ve yasal sonuçlarıyla ilgili derinlemesine bir analiz sunuyor. Bu önemli konudaki gelişmeleri ve yasal mücadeleleri keşfedin.

Mali Şube’de İnsan Kaçakçılığı ve Sahte Evrak Davası

Mali Şube’de Tutuklamalar ve Soruşturma Süreci

Mali Şube’de görevli polis memuru Yaren Yemenicoğlu, bazı zanlıların suç gelirini aklama, insan kaçakçılığı, sahte evrak düzenlenmesini tahrik etme, sahte evrak düzenleme ve tedavüle sürme suçlamalarıyla tutuklandığını duyurdu.

Yemenicoğlu, 5 Aralık 2024 tarihinde Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Özgür Gazete‘de yer alan “Turizm acenteleri aracılığıyla insan ticareti” başlıklı haberin ardından soruşturmanın başlatıldığını hatırlattı.

Bu haber, üçüncü dünya ülkelerinden çalışmak amacıyla para karşılığı sahte evrakla turist getirildiği ve bu kişilerin kaderine terk edildiği yönündeydi.

Yemenicoğlu, bir turizm şirketinde çalışan zanlı O.S ve teminatla serbest bırakılan R.T‘nin, üçüncü dünya ülke vatandaşlarının adaya gelmeleri için sahte turist davetiyeleri hazırlayıp, bunları tedavüle sürdükleri bilgisini paylaştı.

Ayrıca, evrak ve imzalarla ilgili belgelerde zanlının, şirketin direktörü olan ve tutuklu bulunan T.M adına imza attığının tespit edildiğinin altını çizdi.

Soruşturma kapsamında, Srilanka uyruklu 15 kişinin ülkeye sahte turist vizesiyle getirildiği ve bu yolla toplam 30 bin 400 dolar temin ettiklerinin belirlendiğini ifade eden Yemenicioğlu, R.T‘nin ifadesinde belgeleri O.S ve M.T‘nin hazırladığını, kendisinin ise yalnızca 5 adet belgeye ismini yazarak ve imza atarak noterden tasdik ettirdiğini itiraf ettiğini anlattı.

Polis memuru, tutuklu bulunan T.M‘nin turizm işletmesinin 31 Mart 2024 tarihinden beri işletmeciliğini yenilemediğini tespit ettiklerini belirtti.

Ayrıca, zanlı T.M‘nin Bostancı’da sınır kapısında tutuklandığı sırada oluşturulan bir polis ekibi ile yapılan aramada cep telefonunun bulunamadığını söyledi. O.S‘nin ise aranan cep telefonunu denize attığına dair sözlü beyanda bulunduğunu, ancak attığı yeri polise göstermek istemediğini aktardı.

Yemenicioğlu, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silifke Sanayi Odası heyetini kabul etti

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlıların yargılanıncaya dek yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, 100’er bin TL nakdi teminat yatırmalarını, T.M için KKTC vatandaşı iki muteber kefilin 500 bin TL, O.S için ise iki kefilin 400 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunma koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ