Maliye Bakanlığı’nın Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi

Maliye Bakanlığı’nın bilişim altyapısının güçlendirilmesi, verimliliği artırarak kamu hizmetlerinin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Yeni teknolojiler ve stratejilerle modern bir altyapı oluşturuluyor.

Maliye Bakanlığı’nın Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi
reklam alani

Maliye Bakanlığı’nın Bilişim Altyapısı Güçleniyor

KKTC Maliye Bakanlığı, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK iş birliği ile, Maliye Bakanlığı’nın mali bilişim altyapısını güçlendirmek ve Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ni oluşturmak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlatmıştır.

Bu çalışmalar, yapılan detaylı analizler ve mevzuat incelemeleri sonrasında bir Eylem Planı’na dönüştürülmüştür.

Üç gün boyunca Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılarda, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK yetkilileri, Maliye Bakanlığı, KKTC Merkez Bankası, Bilgi İşlem Merkezi ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek önemli görüşmeler yapmıştır.

Toplantılarda, bugüne kadar yapılan çalışmalar gözden geçirilmiş ve sistemin tam anlamıyla işlevsel hale gelmesi için bir takvim oluşturulmuştur.

Bu takvime göre, Aralık 2024’te seçilecek bir Kamu Harcama Birimi ile pilot uygulamalara başlanacak ve 2025 Aralık ayında tüm sistemin hazır hale gelmesiyle Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi için gerekli otomasyon tamamlanmış olacaktır.

Bu projenin temel amacı, Maliye Bakanlığı’nın hizmetlerinde ve iş süreçlerinde bilgi teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanarak verimliliği artırmaktır.

Berova’nın Açıklamaları

Toplantının ilk gününe başkanlık eden Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Kamu Mali Bilişim Sistemi’nin geliştirilmesi ile birlikte vergi adaletinin sağlanabileceğini ve vergi kayıplarının en aza indirileceğini belirterek, bunun sonucunda kamu yatırımları için mali kaynakların artacağını ifade etti.

Ayrıca, bürokratik işlemlerin azalması sayesinde mükelleflerin işlemlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğini ve denetimlerin daha etkin bir biçimde yapılabileceğini vurguladı.

Bakan Berova, bu konuyu Ekim 2023’te Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü, Bakan Şimşek’in konuyu hassasiyetle ele alması sonucunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK tarafından çalışmalara başlanıldığını ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Deprem Uyarısı

Ayrıca, sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi için irade koyan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teşekkür ederek, gelen heyete çalışmalarında başarılar diledi.

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’nin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ