Metin Feyzioğlu’ndan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Veda Ziyareti

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a veda ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında iki lider arasında dostane bir sohbet gerçekleşti. Bu anın detayları ve Feyzioğlu’nun mesajları haberimizde.

Metin Feyzioğlu’ndan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Veda Ziyareti
reklam alani

Metin Feyzioğlu’ndan Veda Ziyareti

Prag’a atanan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, yeni görevine başlamadan önce, adadan ayrılmadan önce devlet ve hükümet yetkililerine veda ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı.

Bu kapsamda, bugün ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yaptı.

Feyzioğlu, gönülden bağlı olduğu kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi sıfatıyla görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beni yüreklerine, bağırlarına basan Kıbrıs Türk halkına şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Görüşme sırasında, Kıbrıs meselesinin önemine değinen Feyzioğlu, “Davanın belli olduğunu, bu yolda birlik ve beraberlik içinde kararlılıkla yürüneceğini” vurguladı. “Bizim için Kıbrıs bir milli davadır.

Ben geldiğim günden beri ‘Kıbrıs meselesi’ demedim, meseleler insanları yorar.

Bizim için Kıbrıs hiçbir zaman mesele değildir; bu, bir milli davadır.

Milli dava da sizi her gün daha dinç tutar, daha da güçlendirir.” şeklinde konuştu.

Yeni görevinde Feyzioğlu’na başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs davası Türk milletinin ortak davasıdır.

Nerede olursanız olun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her zaman gündeminizin ilk sırasında olacaktır… Prag’da da eminim böyle olacaktır.” dedi.

Tatar, KKTC’nin Mavi Vatan’da hem Türkiye hem de Türk dünyası için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve huzur devam edecekse, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti bu anlaşmanın parçası olacaktır.” şeklinde konuştu.

BU HABER SENİN İÇİN  FOGEM, Kıbrıs halk giysilerini defilede sundu
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ