Osman Ertuğ’dan Kıbrıs’taki Askeri Gerilim ve Buse Savaşkan’ın Başarısı Üzerine Değerlendirmeler

Osman Ertuğ, Kıbrıs’taki askeri gerilimleri ve Buse Savaşkan’ın elde ettiği başarıları değerlendiriyor. Bu içerikte, bölgedeki stratejik durum ve Buse Savaşkan’ın etkisi üzerine derinlemesine bir analiz bulacaksınız.

Osman Ertuğ’dan Kıbrıs’taki Askeri Gerilim ve Buse Savaşkan’ın Başarısı Üzerine Değerlendirmeler
reklam alani

Osman Ertuğ’dan Kritik Uyarılar

Eski Müzakereci ve Emekli Büyükelçi Osman Ertuğ, Rum Yönetimi’nin son dönemlerdeki askeri hareketliliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ertuğ, “Güney Kıbrıs, adayı hedef haline getiriyor!” diyerek, bölgedeki artan gerilimlere dikkat çekti.

Amerikan savaş gemilerinin Limasol’da, Kanada, Fransa ve Almanya’nın bölgedeki yığınaklarının yükselmesi gibi gelişmelerin tehlikeli olduğunu ifade eden Ertuğ, “Bu gelişmeler KKTC’yi bağlamaz, ancak aynı adada yaşamamız nedeniyle bizim için de tehlikeli.” dedi.

Osman Ertuğ, Güney Kıbrıs’ın bu tür tehlikeli adımlarıyla, adanın bir barut fıçısına dönüşebileceği konusunda uyararak, “Güney Kıbrıs’ı bu şekilde barut fıçısı haline getirirseniz, adayı hedef haline getirmiş olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Rum Halkının Endişeleri

Ertuğ, KIBRIS TV’de Eda Alisinanoğlu’nun sorularını yanıtlayarak, Rum halkının da bu gelişmelerden duyduğu kaygıya değindi. “Kıbrıs Rumlarının ABD uçak gemisinin Limasol’a demirlemesinden sonra çok endişeli olduğunu ve bu endişenin 10 kişiden 9’u şeklinde olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Buse Savaşkan’ın Başarısı

Olimpiyatlarda Türkiye ekibinde yer alan KKTC yurttaşı Buse Savaşkan’ın başarısını da değerlendiren Ertuğ, “Bu başarı, Rumları son derece rahatsız etti.

KKTC’nin görünürlüğünü engellemeye çalışıyorlar.

Ancak halkımızın mücadele ruhu ve Buse gibi sembollerimizle bu engelleri aşacağız.” dedi.

Güney Kıbrıs’ı Barut Fıçısına Çeviren Etkenler

Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Güney Kıbrıs’ı adeta bir barut fıçısına dönüştürdüğünü belirterek, “Ortadoğu’da yaşanan olaylar, Gazze’deki katliamlar ve İsrail’in saldırıları sürerken, Amerikan savaş gemilerinin Limasol’a demirlemesi tehlikeli adımlardır.” dedi.

Ertuğ, bu adımların yıllardır süren barış ortamını tehlikeye atacak potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Famagusta Cup’ta şampiyon Türkiye ve İran

Hizbullah Tehdidi

Ertuğ, Hizbullah’ın Güney Kıbrıs’ı tehdit ettiğini belirterek, “Hizbullah tarafından Güney Kıbrıs’a yönelik bir ikaz geldi. Çünkü oradan kalkan uçaklar savaşa dahil oluyor.

Kıbrıs’ın savaşa değil, barışa ihtiyacı var.” dedi.

Türk Barış Kuvvetleri’nin ve Güvenlik Kuvvetleri’nin yarattığı caydırıcılığın önemine vurgu yaptı.

Rum Yönetimi’nin Hesapları

Ertuğ, Rum Yönetimi’nin Türkiye ile olan ihtilaflarını dengelemek amacıyla bu adımları attığını belirterek, “Rum yönetimi, Türkiye ile dengeleyebilecek her şeyi Kuzey’e ve Türkiye ile olan ihtilafları nedeniyle avantaj elde etmek için kullanıyor.” dedi.

Ortadoğu’daki Durum

Ortadoğu’daki durumu da değerlendiren Ertuğ, “Gazze’de resmen bir soykırım var ve bu daha da büyüyebilir.” diyerek, savaşın konvansiyonel sınırları aştığını dile getirdi.

Amerikan seçimlerinin Ortadoğu’daki durumu etkileyeceğini belirten Ertuğ, “Bu iş Amerikan seçimlerine kadar ne ateşkes sağlanacak ne de İsrail’i durdurabilecekler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Dış Politikasının Önemi

Türkiye’nin dış politikasının barıştan yana olduğunu belirten Ertuğ, “Kuzey Kıbrıs, Türkiye desteği ile bir istikrar noktası haline geldi.” dedi.

Ertuğ, Hristodulidis’in inandırıcılığının kalmadığını ve bu durumun Rum basınında da yer bulduğunu ifade etti.

KKTC’nin Egemen Eşitliği

Ertuğ, Kıbrıs müzakerelerinde KKTC’nin egemen eşitlik dengesinin sağlanmadığı sürece masada olmayacağını belirterek, “Eşitliğimi kabul etmiyorsun, egemen eşitliğimi hiç kabul etmiyorsun.” dedi.

Taleplerinin nettir: doğrudan ticaret, doğrudan uçuşlar ve doğrudan uluslararası örgütlere üyelik.

Olimpiyat Başarısının Etkisi

Son olarak, Buse Savaşkan’ın başarısının KKTC’nin uluslararası alandaki görünürlüğüne katkı sağladığını vurgulayan Ertuğ, “Bu tür başarılar, mücadele ruhumuzu güçlendiriyor.” dedi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ