Özel Kurs ve Eğitim Merkezleri Başbakanlık Önünde Eylem Düzenledi

Özel kurs ve eğitim merkezleri, Başbakanlık önünde eğitim sistemine yönelik taleplerini dile getirmek için eylem düzenledi. Bu önemli etkinlikte, eğitim kalitesinin artırılması ve desteklenmesi amacıyla bir araya geldiler.

Özel Kurs ve Eğitim Merkezleri Başbakanlık Önünde Eylem Düzenledi

Özel Kurs ve Eğitim Merkezlerinden Başbakanlık Önünde Eylem

Bazı özel kurs ve eğitim merkezi temsilcileri, ülkedeki özel kurs ve eğitim merkezlerine yurt dışından kayıt yaptıranlara öğrenci vizesi verilmesinin durdurulması gerekçesiyle Başbakanlık önünde bir eylem düzenledi. Özel Kurs Eğitim Merkezleri platformunu oluşturan yaklaşık 40 temsilci, ortak bir basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldi.

Toplantıda, Emin Önüş tarafından okunan ortak açıklamada, yurt dışından özel kurs ve eğitimlere kayıt yaptıranlara getirilen engelin kaldırılması talep edildi.

Açıklamada, yabancı uyruklulara özel kurs ve eğitimler için öğrenci vizesi verilmesinin durdurulduğu, bu durumun İçişleri Bakanlığı bünyesindeki çevrimiçi sistemin kapatılmasıyla gerçekleştiği ifade edildi.

Sistemin kapatılmasının, “binlerce öğrencinin mağduriyet yaşamasına” ve eğitim kurumlarının mali planlamalarının olumsuz etkilenmesine yol açtığı savunuldu.

Açıklamada, “Özellikle yabancı öğrencilere eğitim verme hakkımızın elimizden alınması, kurumlarımızı zor durumda bırakmış ve ülke ekonomisine büyük bir darbe vurmuştur.” denildi.

Özel kurs ve eğitim merkezlerinin, “meslek edinme ve istihdam yaratma gibi önemli görevler” üstlendiği vurgulandı.

Sistemin kapatılma nedeninin açık bir şekilde açıklanması çağrısı yapıldı ve “Özel kurs eğitim merkezlerinin yabancı uyruklu öğrencilere ikamet izni sağlama yetkisinin yeniden verilmesini istiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Yapılan açıklamada, “Bu durum, öğrenci sayımızda büyük bir düşüşe neden olmuş ve merkezlerimizin iflas noktasına gelmesine yol açmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Almanya, İngiltere ve Malta gibi ülkelerde mesleki eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılarak yabancıların da bu sisteme dahil edilmesiyle iş gücü planlamasında “başarılı oldukları” belirtildi.

Bu ülkelerde genel eğitim ile mesleki eğitim arasında bir denge sağlandığı ve göçmen nüfusun iş gücüne entegrasyonu konusunda önemli adımlar atıldığı ifade edildi.

Ülkemizde ise, genel eğitime ağırlık verilmesinin ve mesleki eğitimin yeterince desteklenmemesinin, nitelikli iş gücü açığına ve sektörel gelişmedeki dengesizliklere yol açtığı vurgulandı.

BU HABER SENİN İÇİN  Larnaka Şehitleri Anma Töreni

Açıklamada ayrıca, kursiyerlere eğitim aldıkları alanda çalışma izni verilmesi, süreçlerin kolaylaştırılması, mesleki eğitimin teşvik edilmesi, sorunların çözümü için ilgili kurumlar ve platform arasında şeffaf iletişim kanalları oluşturulması, kursiyer kayıt sisteminin güncellenmesi ve güzellik, yiyecek-içecek, turizm, otomotiv gibi alanlardaki nitelikli iş gücü açığını kapatmak için mesleki eğitim kurs merkezlerinin desteklenmesi talepleri yer aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ