Patlıcan Sündürme

15Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Patlıcan Sündürme Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Patlıcan Sündürme

Patlıcan Sündürme için Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcan Sündürme Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ortadan uzunlamasına ikiye bölüp, bıçakla derin çizikler atın.

    Ardından, iç kısımlarını açıp tuz serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirip iyice ovun.

  • Patlıcanları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan patlıcanları sıcak olarak bir kaşık yardımıyla oyup, etlerini bir kaseye aktarın.

    Patlıcanların üzerine ince doğranmış ceviz, kıyılmış maydanoz, biber salçası, kekik, sarımsak tozu, zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin, ardından çatalla karıştırarak ezin.

  • Bu karışımı tekrar patlıcanların içine doldurun ve üzerine kalan kaşar peynirlerini serpiştirin.
  • Patlıcanları tekrar fırına verin ve üstündeki peynirler eriyip, güzel bir renk alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan patlıcan sündürme yemeğini sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

BU HABER SENİN İÇİN  Hatay Usulü Patlıcan Yemeği Tarifi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ