Pennsylvania’daki Kireç Taşı Madeni ve Emeklilik Evrakları

Pennsylvania’daki kireç taşı madeni ile ilgili en güncel bilgileri keşfedin. Emeklilik evrakları sürecini kolaylaştıracak ipuçları ve rehberlik ile madene dair her şeyi öğrenin. Hedeflerinize ulaşmak için doğru adımları atın.

Pennsylvania’daki Kireç Taşı Madeni ve Emeklilik Evrakları

Pennsylvania’daki Gizemli Kireç Taşı Madeni: Emeklilik Evraklarının Saklandığı Yer

Pennsylvania eyaletinin derinliklerinde, 67 metre altında yer alan eski bir kireç taşı madeni, şu an “Iron Mountain” adlı firma tarafından işletilen ve ABD gündeminde önemli bir yer tutan bir depolama tesisi haline dönüştü.

Bu tesis, yalnızca tarihi belgelerin değil, aynı zamanda federal emeklilik evraklarının da saklandığı ve işlendiği bir alan olarak dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulan DOGE’un yöneticisi Elon Musk, Oval Ofis’teki bir konuşmasında bu veri merkezini eleştirdi.

Musk, hükümetin emeklilik evraklarını “bir kireç taşı madeninde” sakladığını ifade ederek, bu sürecin yavaşlığının altını çizdi.

Musk, “Evrakların elle yazılması ve bir madende saklanması” sebebiyle, ayda yalnızca 10 bin federal hükümet çalışanının emekli olabileceğini belirtti.

Musk, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Tüm emeklilik evrakları, kağıt üzerinde manuel olarak işleniyor ve hesaplanıyor.

Bir kağıt parçasına yazılıyorlar, sonra bir madene iniyorlar. ‘Ne demek istiyorsun bir maden’ gibi.

Yani, evet, tüm emeklilik evraklarını sakladığımız bir kireç taşı madeni var.

Tüm emeklilik evraklarını saklıyoruz.

Ve bir resme bakıyorsunuz, daha sonra birkaç resim yayınlıyoruz.”

“Sınırlayıcı faktör asansörün hareket edebileceği hız”

Musk, “evrakların elle yazılması ve bir madende saklanması” nedeniyle madendeki faal asansörlerin hızını emekli olabilecek federal hükümet çalışanı sayısıyla ilişkilendirdi.

Musk, “(Bu konuda) Sınırlayıcı faktör, maden kuyusu asansörünün hareket edebileceği hız. (Asansörün hızı) Federal hükümetten kaç kişinin emekli olabileceğini belirler.

Asansör bazen bozulur ve sonra kimse emekli olamaz.” dedi.

Bunun yerine daha pratik yöntemlerin kullanılabileceğini vurgulayan Musk, “Kulağa çılgınca gelmiyor mu?

Bunun üzerinde çalışan yaklaşık 1000 kişi var.

Yani bence bu insanları alıp şöyle diyebilirsek, biliyor musunuz, bir maden kuyusunda çalışmak ve bir maden kuyusundaki kutulara manila zarfları taşımak yerine, pratik olarak başka bir şey yapabilirsiniz ve siz, ABD’nin mal ve hizmetlerine daha faydalı bir şekilde katkıda bulunabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

BU HABER SENİN İÇİN  Petrol Sondaj Kuleleri ve Fiyatlar Üzerine Haftalık Rapor

“Ayda yaklaşık 10 bin başvuru”

DOGE’un X hesabından, bu tesise ait fotoğraflar şu mesajla paylaşıldı: “Federal çalışanların emeklilikleri, Pennsylvania’daki eski bir kireç taşı madeninde elle ve kağıt kullanılarak işleniyor. 700’den fazla maden işçisi, ayda yaklaşık 10 bin başvuruyu işlemek için 230 fit (70 metre) yer altında çalışıyor ve bu başvurular manila zarflarında ve karton kutularda saklanıyor.

Emeklilik süreci genellikle birkaç ay sürüyor.”

ABD yönetimi kira ödüyor

Modern peyzaj sorunlarının izlenmesine odaklanan ve kâr amacı gütmeyen “The Center for Land Use Interpretation” kuruluşuna göre, 1902 yılında kazılan WPA-1 madeni başlangıçta ABD’li çelik üreticisi US Steel’a aitti.

Washington hükümeti, 1960 yılında federal kayıtları bu tesiste depolamaya başladı.

Küresel bir yönetim ve depolama hizmeti sağlayıcısı olarak tanınan “Iron Mountain” firması, madeni 1998 yılında satın aldı.

ABD hükümeti, yer altındaki alanı kiralama yöntemiyle kullanıyor ve ABD Personel Yönetim Ofisi (OPM), federal hükümet çalışanlarının emeklilik evraklarını işlemek ve depolamak için “Iron Mountain” tesisini tercih ediyor.

2014’teki “bürokrasi çıkmazı” haberi

Washington Post gazetesinin Mart 2014’te yayımladığı “Pennsylvania’da federal bürokrasinin bir çıkmazı” başlıklı haberde, tesisteki emeklilik evraklarının “tamamen elle ve neredeyse tamamen kağıt üzerinde” işlendiği vurgulandı.

Haberde, görevlerin çok gizli olmadığı ancak sistemin kusurlu olduğu ve tamamen manuel süreçlerin hükümet çalışanlarının emeklilik haklarını geciktirdiği belirtildi. Önceki yönetimlerin, emeklilik sürecini otomatikleştirmek için pek çok girişimde bulunduğu, ancak bu girişimlerin başarısız olduğu aktarıldı.

2019 denetim raporu

Tesisin faaliyetine yönelik 2019 tarihli bir denetim raporunda, federal emeklilik programını yöneten Personel Yönetimi Ofisi’nin (OPM), 2014-2017 arası emeklilik başvuralarının çoğunda “60 gün içinde işleme konulması” hedefini yakalayamadığı ortaya kondu.

Bunun sebebi olarak, OPM’nin “kağıt başvurulara ve manuel işleme devam etmesi” gösterildi.

BU HABER SENİN İÇİN  Mustafa Akıncı'dan Nikos Anastasiadis'e Sert Eleştiriler

Yetersiz personel ve eksik başvuruların da soruna katkıda bulunduğu ifade edildi.

Ancak tesisteki asansörlerle ilgili sorunlar raporda kayda geçirilmedi.

OPM çalışanları aksini savunuyor

CBS haberine göre, OPM’de çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bazı çalışanlar, Musk’ın değerlendirmelerinin doğru olmadığını belirterek, tesiste asansör bulunmadığını ve federal çalışanların emeklilik evraklarının işlenmesinin vaka bazında değiştiğini ifade ettiler.

Bir çalışan, yaptığı açıklamada “İki emeklilik birbirinin aynısı değildir. Çalıştıkları ajansa, pozisyonlarına ve diğer birçok faktöre bağlı olarak değişir.” dedi.

Madende bulunanlar

Yer altındaki bu tesiste, federal hükümet evraklarının yanı sıra birçok işletme ve kuruluş da dijital verilerini güvenli bir şekilde saklamak için bu alanı kullanıyor.

Hollywood stüdyolarında çekilen klasik filmlerin orijinal kopyaları ile Elton John’un orijinal müzik kayıtları da dahil olmak üzere milyonlarca fotoğraf negatifi madende muhafaza ediliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ