Polis Memuru Halil İbrahim Gizmen’in İfadesi: Uyuşturucu ve Askeri Yasak Bölge

Polis memuru Halil İbrahim Gizmen’in ifadesiyle uyuşturucu ve askeri yasak bölge konularında yaşanan gelişmeleri keşfedin. Gizmen’in anlatımı, güvenlik güçlerinin karşılaştığı zorlukları ve bölgede yaşanan olayları gözler önüne seriyor.

Polis Memuru Halil İbrahim Gizmen’in İfadesi: Uyuşturucu ve Askeri Yasak Bölge
reklam alani

Polis Memuru Halil İbrahim Gizmen’in Mahkemedeki İfadesi

Bugün mahkemede ifade veren polis memuru Halil İbrahim Gizmen, zanlıların 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 22.30 sularında Gaziköy-Ercan Havaalanı Yolu’nda gerçekleştirilen bir operasyon sonucu tutuklandıklarını aktardı.

Gizmen, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekiplerinin, zanlıların birinci dereceden askeri yasak bölgeye gizlice girdiğini ve bu şekilde KKTC’ye geçtiklerini belirtti.

Polis memuru, tutuklanan zanlıların 13 Ağustos’ta bir araç içerisinde Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını ve bu geçişin sebeplerinin muhaceret affından yararlanmak olduğunu ifade ettiklerini dile getirdi.

Bunun yanı sıra, zanlılardan A.A’nın üzerinde bulunan siyah renkli bel çantası içerisinde yapılan aramada uyuşturucu olduğu düşünülen bir maddenin tespit edildiğini belirten Gizmen, bu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’nda detaylı bir analiz için emare olarak alındığını söyledi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların beyanlarının titizlikle araştırılacağını ve bulunan maddenin analiz sonucunun bekleneceğini vurguladı.

Bu nedenle, polis mahkemeden 2 gün süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmalarına karar verdi.

BU HABER SENİN İÇİN  Sadık Gardiyanoğlu'ndan Sosyal Hizmetler ve Kurultay Açıklamaları
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ