Taha Akgül Emekliliğini Açıkladı

Taha Akgül, güreş dünyasında büyük bir isim olarak emekliliğini açıkladı. Kariyerindeki başarıları ve gelecekteki planları hakkında detayları öğrenmek için yazımıza göz atın.

Taha Akgül Emekliliğini Açıkladı
reklam alani

Taha Akgül’ün Emeklilik Açıklaması

Serbest stil ağır sıklette elde ettiği olağanüstü başarılarla tanınan Taha Akgül, kariyerinde kazandığı 1 olimpiyat şampiyonluğu, 2 olimpiyat üçüncülüğü, 3 dünya şampiyonluğu ve 11 Avrupa şampiyonluğuyla adını tarihe yazdırdı. Şimdi, kazandığı başarılar için duyduğu minnettar duygularını dile getirerek, “Dünyanın en güzel bayrağını hakkıyla devraldım, şerefiyle alnımın akıyla hak ettiği yere çıkarttım. Şimdi sancağı başka bir Türk gencine devretme zamanı.” dedi.

33 yaşındaki Taha, spor kariyerinin sonuna geldiğini belirtirken, bu kararın ardında yatan duyguları şöyle ifade etti: “Kolay değil, beni ben yapan işimi, her şeyimi ona borçlu olduğum güreşi bırakmak.” Duygusal bir süreçten geçtiğini vurgulayan Akgül, “Hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, dün itibarıyla spor kariyerimin de sonuna geldim.” şeklinde konuştu.

Sivas’ta babasının desteğiyle başladığı güreş yolculuğunun Paris Olimpiyat Oyunları’nda son bulduğunu aktaran Taha, destek veren eşi, ailesi, antrenörleri ve takım arkadaşlarına teşekkür etti. “Onlardan helallik istiyorum.” diyerek, yaşadığı zorlukları ve üzerindeki sorumlulukları da hatırlattı.

Akgül, “Gerek yaşadığım sakatlıklar, gerek üzerimdeki sorumluluktan dolayı yaşadığım stres, ailemden ve eşimden ayrı geçen her gün, kampta kalmak ve en önemlisi zirvede bırakmayı hak eden bir kariyerim olduğu için bu kararı almış bulunuyorum.” açıklamasında bulundu.

Kariyerinde Sivas’tan nasıl çıktıysa öyle kalmaya devam edeceğini belirten Taha, “Geldiğim o küçük şehri, küçük mahalleyi ve mütevazı hayatımı asla unutmadım.” dedi.

Gelecek dönem için planlarını ise şöyle açıkladı: “Bundan sonraki süreçte biraz dinlenip kendime geldikten sonra, nasıl 20 senedir bir nefer olarak ülkeme hizmet ettiysem, bundan sonra da bana ihtiyaç duyulduğu her zaman, karşılık beklemeden ülkem için milletime hizmet etmeye hazır olacağım.”

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs'ta aylık maaş ne kadar?
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ