Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Fırtına Zararlarını İnceledi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, fırtınanın tarım alanında yarattığı zararları incelemek üzere bölgeye gitti. Çiftçilerin yaşadığı zorlukları ve alınacak önlemleri yerinde değerlendirerek, destek planlarını açıkladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Fırtına Zararlarını İnceledi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un Fırtına Zararları İncelemeleri

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, geçtiğimiz günlerde meydana gelen fırtına sonrası zarar gören köy ve bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Çavuş, üreticilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Çavuş, Genel Tarım Sigortası Fonu, Tarım Dairesi, Hayvancılık Dairesi ve Veteriner Dairesi tarafından fırtınadan etkilenen köyler ile üreticilerin tespit edilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını ve bu sürecin en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Ayrıca, bu süreçte üreticilere gerekli desteklerin sağlanacağına dair assurances verdi.

Genel Tarım Sigortası Fonu’nun yasal mevzuat çerçevesinde bitkisel üretim alanlarında; tahıl, yemlik ve yemeklik baklagil ekili alanlar, sera alanları, açıkta sebze ve meyve alanları, muz ve bağ alanları, narenciye alanları ile patates ekili alanların sigorta güvencesi altında olduğunu vurgulayan Çavuş, hayvansal üretimde de doğal afetler sonucu oluşan hayvan ölümleri ve barınaklarda meydana gelen zararların sigorta kapsamına alındığını ifade etti. Çavuş, ilgili çalışmalar tamamlandığında üreticilerin tazmin edileceğini kaydetti.

Şubat ayında Geçitköy bölgesinde meydana gelen sel, taşkın ve fırtına zararları göz önünde bulundurularak, Genel Tarım Sigortası Fonu Bitkisel Üretim Tüzüğü’nde değişiklik yapıldığını belirten Çavuş, açıkta yetiştirilen sebze ve meyve alanlarının da sigorta güvencesine alındığını ve bu adımlarla ülkenin gıda arzının güvence altına alındığını vurguladı.

İklim değişikliği nedeniyle doğal afet risklerinin arttığına dikkat çeken Çavuş, seraların ve barınakların standartlara uygun bir şekilde inşa edilmesi için Tarım Dairesi’nin verdiği eğitimlerin önemini dile getirdi. Çavuş, güncellenen seracılık kriterlerinin etkilerini saha incelemelerinde gözlemlediklerini, bu güçlü fırtınaya rağmen hasar oranlarının ve ekonomik kaybın geçmiş yıllara göre oldukça azaldığını ifade etti.

Olumsuz hava koşullarının kış ayları boyunca devam edebileceği ve doğal afet riskinin sürebileceği göz önüne alındığında, doğal afet zararlarının oluşması durumunda üreticilerin Veteriner Dairesi, Hayvancılık Dairesi ve Tarım Dairesi’ne başvurmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

BU HABER SENİN İÇİN  Girne'de 81 Yaşındaki Adamın Aniden Ölümü

Ayrıca, bitkisel ve hayvansal üretim yapan tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çavuş, üretimin sürekliliğinin sağlanmasının esas görevleri olduğunu, çiftçi ve hayvancının her koşulda yanında olduklarını ifade etti.

Ziyaret sırasında Çavuş’a, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser, Genel Tarım Sigortası Fonu Müdürü İpek Kızılduman ve bölge Tarım Dairesi yetkilileri eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ