Taşınmaz Mal Edinme Düzenlemesi ve Ekonomik Etkileri

Taşınmaz mal edinme düzenlemeleri ve bu düzenlemelerin ekonomik etkileri üzerine derinlemesine bir inceleme. Yatırım fırsatları, piyasa dinamikleri ve gelecekteki ekonomik yansımaları hakkında bilgi edinin.

Taşınmaz Mal Edinme Düzenlemesi ve Ekonomik Etkileri

Tufan Erhürman, Taşınmaz Mal Edinme (Yabancılar) Yasa Gücünde Kararname’nin Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı.

Bu düzenlemenin kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini ve yasa gücünde kararname ile değil, daha kurumsal bir yöntemle gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Erhürman, “Yedi ay önce aldığınız kararı değiştirmek zorundaysanız, özür dilemek zorundasınız” diyerek, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) olarak yıllardır yabancılara mülk satışının düzenlenmesi gerektiğini savunduklarını hatırlattı.

İnşaat sektörünün son yedi ayda yaşadığı gerilemenin oldukça belirgin olduğunu ifade eden Erhürman, “Aylık 150 daire satılırken, şimdi bu rakam 1’e düştü” dedi.

Yapılan düzenlemelerle yabancıların yapsat sektöründe %1 hisse bile edinemediğini belirtirken, “Artık eski düzenlemelere dönüldü.

Yabancılar yapsat sektöründe %49 hisse ile ortak olabilecekler” şeklinde konuştu.

Kendine hükümet diyen bir yapının, her yabancı yapsatçıya vatandaşlık verme yoluna gittiğini ve bu durumun ardından böyle bir düzenlemeye gidildiğini kaydeden Erhürman, “Bu tür adımlar, sermayenin el değiştirmesini hızlandırmaktan başka bir şey değil” ifadesini kullandı.

Ekonomik Mantık ve Sektörel Sorunlar

Batma noktasına gelmiş orta boy şirketlere yabancı yapsatçıların %49 ile ortak gireceğine dikkat çeken Erhürman, bunun sonucunda bu şirketlerin diğerleriyle rekabete gireceğini, ancak kazananın yabancı olacağını belirtti.

Sanayi sektöründe de benzer bir durumun yaşandığını ifade eden Erhürman, “Türkiye’den gelen yatırımcı ile bizim yatırımcı eşit koşullarda rekabete girebilir mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Adına hükümet diyen yapının ekonomideki mantığının sürekli günü kurtarmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Piyasada yarattıkları güvensizlik, bir daha toparlanamayacak bir duruma getiriyor.

Riske açık olan alıcı ve yatırımcı buraya gözünü dikebilir mi?” dedi. İnşaat sektörünün hala sallantıda olduğunu vurgulayan Erhürman, bu sektörden elde edilecek gelirlerde kayıplar yaşanacağını dile getirdi.

BU HABER SENİN İÇİN  Hatay Belediye Başkanları Heyeti Cumhurbaşkanı Tatar'ı Ziyaret Etti

Yükseköğretim ve Turizmdeki Sorunlar

Yükseköğretim alanında yaşanan sıkıntılar nedeniyle de gelir kaybı olduğunu ifade eden Erhürman, “Casino turizmi dışındaki turizm de sona ermiş durumda” dedi.

Sanayi sektöründeki gelişmelere dair bilgiler paylaşan Erhürman, narenciye üreticilerinin ödenmediğini ve Harnup’ta dört aydır ödemelerini alamadıklarını belirtti.

Ayrıca, kuzeyden güneye geçişlerde %18 artış, güneyden kuzeye geçişlerde ise %11 düşüş olduğunu vurguladı; bunun sonucunda ekonominin güneye kaydığını kaydetti.

Gelecek İçin Çözüm Önerileri

“Bizim bu zihniyetten kurtulmaktan başka çaremiz kalmadı,” diyen Erhürman, “Eğer bu zihniyet gitmezse, aynı hataları her alanda tekrarlamaya devam edecektir.” Ercan Havaalanı’ndaki hataların sonucunda 1 milyar dolara ulaşan zararları hatırlatarak, insanların alım gücü düştükçe güneye yönelmenin daha da artacağını vurguladı.

“Bütün hesaplar çöküşe doğru gidiyor.

Sürüklene sürüklene erken seçime gidecekler” diyen Tufan Erhürman, erken seçim çağrısını yineledi. “Ne kadar geç iktidara gelirsek, enkaz da o kadar büyük olacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ