Tatar: "Güney Kıbrıs, 50 yıldır barışın olduğu Ada'yı tehlikeye atıyor"

Tatar: "Güney Kıbrıs, 50 yıldır barışın olduğu Ada'yı tehlikeye atıyor"
reklam alani


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) İsrail ve bazı ülkelerin lojistik üssü haline gelmesini eleştirerek Güney Kıbrıs’ın 50 yıldır barışın hakim olduğu Ada’yı tehlikeye attığını söyledi.

Tatar, GKRY’deki başta ABD ve İngiltere olmak üzere bazı ülkelere ait askeri hareketliliğin İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023’ten sonra arttığına işaret etti.

Rum Yönetiminin, başta ABD ve İngiltere olmak üzere bazı Batı ülkeleriyle anlaşmalar yaparak Güney’i, askeri bir operasyon merkezi haline getirdiğini belirten Tatar, Rumların, Orta Doğu’ya yönelik bu girişimlerden menfaat sağlamadıkları gibi bazı devletler tarafından da kullanıldıklarını ifade etti.

KKTC’nin devamlı Türkiye ile hareket ettiğini ve topraklarını herhangi bir katliama destek vermek için kullandırtmadığının altını çizen Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “İsrail’in, Güney Kıbrıs’ı lojistik üs yaptığı” yönündeki açıklamasına tam anlamıyla katıldıklarını ve benzer endişeleri taşıdıklarını bildirdi.

BU HABER SENİN İÇİN  AB Yardım Programı'nın beş yıllık süreci raporla değerlendirildi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ