Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’den Mülkiyet ve Yeşil Hat Ticareti Açıklamaları

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, mülkiyet ve Yeşil Hat ticareti konularında önemli açıklamalarda bulunuyor. Yerel ekonominin gelişimi ve ticaretin geleceği hakkında merak edilen tüm detaylar için okumaya devam edin.

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’den Mülkiyet ve Yeşil Hat Ticareti Açıklamaları
reklam alani

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’den Mülkiyet Açıklamaları

Gündem Kıbrıs’a özel bir röportaj veren Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, mülkiyet konusunda Ekonomik Örgütler Platformu ile birlikte hareket ettiklerini vurguladı.

Deniz, Rum tarafının son dönemdeki tutuklamalarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu durumu Brüskel ziyaretimizde de dile getirdik.

Rum tarafının çözüm istemediğinin açık ve net bir göstergesi bu” ifadelerini kullandı.

Deniz, Kıbrıs’ta mevcut olan Taşınmaz Mal Komisyonu varlığının göz ardı edilerek, Güney Kıbrıs’ın tutuklama eylemlerinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. “Rum liderliği, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm sağlanmaması için elinden geleni yapıyor.

Rum tarafı, bizim her türlü ekonomik faaliyetimize engel olmaya çalışıyor. Şimdi de KKTC’deki emlak sektörüne bu şekilde müdahale etmeye çalışıyor” dedi.

Deniz, Rum tarafının asıl amacının, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sıkıştırmak, hareketsiz kılmak ve açılımlarını engellemek olduğunu belirtti. “Karşımızdaki Rum liderliği, dünyayı arkasına alarak lobiciliğini başarılı bir şekilde yürütüyor” diyerek, bu konudaki endişelerini dile getirdi.

Mülkiyet ve Takas Süreci

Deniz, mülkiyet konusundaki sıkıntıları da ele alarak, “Taşınmaz Mal Komisyonu aktifken, mülk sorununun iki toplum arasında ele alınması gerekiyor.

Ancak maalesef Rum liderliğinin niyeti, Kıbrıs’ta bir çözümü tamamen ortadan kaldırmaktır” diye konuştu. “Mülkiyet konusundaki sıkıntılarımızı aşmak için takasın bir an önce devreye konması lazım” ifadesini kullandı.

Bunun yanı sıra, birçok Kıbrıslı Türk’ün Rum tarafında mal bıraktığını ve özellikle Larnaka-Limasol bölgesinde değerli toprakların bulunduğunu hatırlattı.

Yeşil Hat Ticareti Üzerine Değerlendirmeler

Yeşil Hat Ticareti ile ilgili de bilgiler veren Deniz, şu anda 132 firmanın Güney Kıbrıs’a Yeşil Hat Ticareti aracılığıyla ürün sattığını belirtti. “Bu süreçte Avrupa standartlarında ürün üretiliyor.

BU HABER SENİN İÇİN  Hava Durumu Tahmini: 15-21 Ağustos

Bu, bizim için büyük bir deneyim” dedi.

Ancak, Güney Kıbrıs’ın her an Yeşil Hat Ticaretini engelleme potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek, “Eğer bu olasılık olmasa Güney’e daha fazla ürün satılabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ