Türkiye süratli internete nasıl kavuşacak? TurkNet CEO’suna sorduk!
TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, Türkiye’nin internet suratını artırma amacı ve fiber altyapısının yaygınlaşmasının kıymetini ShiftDelete.Net’e anlattı. TurkNet, internetin her geçen gün daha süratli ve kesintisiz kullanılmasını sağlamak maksadıyla …
TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, Türkiye’nin internet suratını artırma maksadı ve fiber altyapısının yaygınlaşmasının ehemmiyetini ShiftDelete.Net’e anlattı.
TurkNet, internetin her geçen gün daha süratli ve kesintisiz kullanılmasını sağlamak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Fakat Türkiye, internet suratı konusunda Avrupa’nın gerisinde kalmaya devam ediyor.
Türkiye süratli internete nasıl kavuşacak?
TurkNet CEO’suna sorduk!
TurkNet’e ulaşmak için: https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama?utm_source=influencer&utm_medium=ytvideo-sdn&utm_campaign=Ofisbulusmasi2024
Cem Bey, Türkiye’de ortalama internet suratının 40 megabit civarında olduğunu ve bunun Avrupa’nın en düşük suratlarından biri olduğunu belirtti.
Bilhassa sabit geniş bant internet kullanıcılarının üçte ikisi hala eski bakır çizgilerle hizmet alırken, yalnızca üçte biri fiber internet kullanıyor.
Fiber altyapısının yaygınlaşması, Türkiye’nin sürat amaçlarına ulaşabilmesi için büyük kıymet taşıyor.
Cem Bey, fiber altyapısının etraf dostu, daha az güç tüketen ve daha verimli bir internet tecrübesi sunduğunu vurguladı.
Fakat bu dönüşüm, büyük yatırımlar ve uzun bir vakit dilimi gerektiriyor.
Fiber internetin Türkiye’deki hanelere ulaşmasının yıllar süreceğini belirten Cem Bey, 26,5 milyon hanelik bir ülke olan Türkiye’de fiber altyapının yaygınlaştırılması için önemli bir yatırım ve dayanak gerektiğini söz etti.
Fiber internet ile 5G teknolojisinin daha verimli çalışacağına dikkat çeken Çelebiler, bu altyapının günlük hayatta büyük değişikliklere yol açacağını söyledi.
Kullanıcılar, kesintisiz ve süratli internetle, görüntü izlemekten belge yüklemeye kadar her türlü süreci sıkıntısız formda gerçekleştirebilecek.
Ayrıyeten, internetten depolama yapmak yerine bulut hizmetleriyle data depolama daha da yaygınlaşacak.
TurkNet CEO’su, meskenlerdeki bağlı aygıt sayısının süratle arttığını ve bu sayının önümüzdeki yıllarda 20’yi geçeceğini belirtti.
Bugün, konutlarda televizyonlardan buzdolaplarına kadar her aygıtın internete bağlandığını ve her birinin farklı bir IP adresine muhtaçlık duyduğunu söyledi.
Bu da yüksek süratte interneti zarurî hale getiriyor.
Birçok köy ve kırsal alanda internet altyapısının şimdi gereğince gelişmediğini belirten Cem Bey, TurkNet’in bu alanlara internet ulaştırmak için yatırım yapmaya istekli olduğunu, lakin bürokratik mahzurların ve altyapı yatırımlarının hala zorluklar yarattığını tabir etti.
Bu süreçte öbür operatörlerin planları ve yatırımlarının da kıymetli bir pürüz oluşturduğuna dikkat çekti.
Çelebiler ayrıyeten, internetin topluma sunduğu fırsat eşitliği açısından büyük bir ehemmiyete sahip olduğunu ve bilhassa gelişmekte olan ülkelerde internetin, dünya ile tıpkı seviyede rekabet edebilmek için kritik bir araç olduğunu söyledi.
Fiber teknolojisinin daha yeşil bir geleceğe olan katkısının da altını çizdi.
Bu bağlamda, TurkNet’in etraf dostu ve sürdürülebilir internet altyapılarına yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti.