Türkiye’de Üç Yeni Milletlerarası Anlaşma Onaylandı

Türkiye, üç yeni milletlerarası anlaşmayı onaylayarak uluslararası işbirliğini güçlendiriyor. Bu anlaşmaların detayları, Türkiye’nin dış politikası ve uluslararası ilişkileri üzerindeki etkileri hakkında bilgi edinin.

Türkiye’de Üç Yeni Milletlerarası Anlaşma Onaylandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan üç önemli milletlerarası anlaşma, resmi olarak Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Bu anlaşmalar, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini güçlendirmeyi ve ekonomik işbirliğini artırmayı amaçlamaktadır.

İlk olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da 11 Ocak tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti Arasında KKTC’de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti İlgili Kanunlarına Göre Kurulmuş Şirketlerin Yapacağı Sanayi Yatırımlarının Kolaylaştırılması Hakkında Anlaşma”nın onaylanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu anlaşmanın temel amacı, KKTC’de Türkiye’nin destekleriyle oluşturulan Organize Sanayi Bölgeleri’nde, Türk vatandaşları ile Türk kanunlarına göre kurulmuş şirketlerin sanayi yatırımlarını kolaylaştırmak, teşvik etmek ve bürokratik engelleri azaltarak, KKTC’li yatırımcılarla eşit statüde kabul edilmesini sağlamaktır.

İkinci olarak, Ankara’da 21 Mayıs tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Romanya Arasında 6 Temmuz 1999 Tarihinde Ankara’da İmzalanan Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına İlişkin İdari Anlaşma”nın onaylanmasına dair karar da Resmi Gazete’de yer aldı.

Bu anlaşmada, hastalık ve analık yardımları, sigorta sürelerinin birleştirilmesi, büyük masraf gerektiren ayni yardımların sağlanması ve iş göremezlik durumunda nakdi yardım gibi önemli konulara ilişkin hükümler bulunmaktadır.

Son olarak, “Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Serbest Ticari Birliği (EFTA) Devletleri Arasında Serbest Ticaret Anlaşması” çerçevesinde kurulan Türkiye-EFTA Ortak Komitesinin çalışma usullerini belirleyen bir karar da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu anlaşma, Ortak Komite’nin temas noktaları, toplantı düzeni, gündem belirleme, resmi dil kullanımı, zabıtların tutulması, alınan kararlar ve tavsiyeler, masraflar ve tadilatlar gibi önemli hükümleri içermektedir.

BU HABER SENİN İÇİN  TEKNOFEST KKTC Teknoloji Yarışmaları Başvuruları İçin Son Gün: 15 Ocak
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ