UBP Gençlik Kolları’ndan Kan Bağışı Kampanyası

UBP Gençlik Kolları, toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık göstererek kan bağışı kampanyası düzenliyor. Bu önemli etkinlikle, hayat kurtarmak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için bir araya geliyoruz. Katılın, fark yaratın!

UBP Gençlik Kolları’ndan Kan Bağışı Kampanyası
reklam alani

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları, 13 Ağustos 2024 Salı günü Lefkoşa Sarayönü’nde “Kan Verelim, Hayat Verelim” sloganıyla anlamlı bir kan bağışı kampanyası düzenleyecek.

Bu kampanya ile birlikte, tanımadıkları insanlara kanlarını özgürce ve karşılık beklemeden bağışlayan binlerce kişinin, toplumun bu önemli ihtiyacını karşılamada ne denli kritik bir rol oynadığını bir kez daha vurgulamak hedefleniyor.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Dr.

Ahmet Savaşan, bilimsel verilerin, gönüllü ve karşılıksız kan bağışçılarının sağlıklı ve güvenli bir kan kaynağının en temel parçasını oluşturduğunu gösterdiğini belirtti.

Geleceğin Kan Bağışçıları

Savaşan, Lefkoşa İlçe Başkanlığı’nın Gençlik Kolları tarafından düzenlenen bu kampanyanın, “geleceğin kan bağışçılarının yetiştirilmesi” konusundaki farkındalığın artırılmasına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti. Şu şekilde devam etti:

  • “Geleceğin kan bağışçılarının yetiştirilmesi için çalışmaların artırılması elzemdir.

    Kan bağışı konusunda duyarlılığı artıracak programların eğitim müfredatlarında geniş yer bulması, çocukların ilkokul çağlarından itibaren bu konuda eğitilmesi ve velilere ulaşılması büyük önem taşımaktadır.”

  • “Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak kan bağışının önemini vurgulayan etkinliklerin sayısının artırılması da gereklidir.”

Hep Birlikte Kan Verelim

Savaşan, gönüllü kan bağışının öneminin artırılması ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kan ihtiyacının sürdürülebilir şekilde karşılanabileceğine dikkat çekti.

Kanın sadece acil durumlar için değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dr.

Ahmet Savaşan, başta surlar içinde yaşayanlar ve çevrede bulunan tüm duyarlı bireyleri 13 Ağustos 2024 Salı günü, Lefkoşa Sarayönü’nde (Dikili Taş yanında) 09.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyasına katılmaya davet etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Gönyeli'de Karavan Hırsızlığı ve Kaçakçılık Olayı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ