UBP Gençlik Kolları’ndan Kan Bağışı Kampanyası

UBP Gençlik Kolları, hayat kurtarmak için anlamlı bir kan bağışı kampanyasına imza atıyor. Toplumsal dayanışmayı artırmak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte siz de yer alabilirsiniz!

UBP Gençlik Kolları’ndan Kan Bağışı Kampanyası
reklam alani

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları, 13 Ağustos 2024 Salı günü Lefkoşa Sarayönü’nde “Kan Verelim, Hayat Verelim” sloganı ile anlamlı bir kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Bu kampanya, binlerce insanın, tanımadığı kişilere özgürce ve karşılıksız olarak bağışladığı kanlarla hayat kurtardığını vurgulamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Dr.

Ahmet Savaşan, bilimsel verilerin, gönüllü ve karşılıksız kan bağışçılarının güvenli kan kaynağının en temel parçasını oluşturduğunu belirterek, bu konuda toplumsal bilincin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Geleceğin Kan Bağışçıları İçin Önemli Adımlar

Dr.

Savaşan, Lefkoşa İlçe Başkanlığı’nın Gençlik Kolları tarafından düzenlenen kampanyanın, “geleceğin kan bağışçılarının yetiştirilmesi” konusuna yönelik farkındalığın artırılmasına katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Bu bağlamda, şunları söyledi:

  • “Geleceğin kan bağışçıları için eğitim şart!” Kan bağışı konusunda duyarlılığı artıracak programların eğitim müfredatlarında önemli bir yer alması gerektiğini vurguladı. Çocukların ilkokul dönemlerinden itibaren bu konuda eğitilmesi ve velilere de ulaşılması büyük önem taşımaktadır.
  • “Sivil toplum ile işbirliği şart!” Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, kan bağışının önemini anlatacak etkinliklerin artırılması gerektiğini belirtti.

Açıklamalar ve Davet

Savaşan, gönüllü kan bağışı konusunda bilinçlenmenin artırılması ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kan ihtiyacının sürdürülebilir bir şekilde karşılanabileceğini dile getirdi.

Ayrıca, kanın sadece acil durumlarda değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Ahmet Savaşan, özellikle surlar içinde yaşayan ve duyarlı olan tüm bireyleri 13 Ağustos 2024 Salı günü Lefkoşa Sarayönü’nde (Dikili Taş yanında) 09.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyasına katılmaya davet etti. “Gelin hep beraber kan verelim, hayat verelim!” diyerek toplumun desteğini beklediğini vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Teknecik'teki Elektrik Kesintileri ve EL-SEN Engeli

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ