Üreticinin Sorunları ve Çözüm Beklentileri

Üreticinin sorunları ve çözüm beklentileri üzerine kapsamlı bir inceleme. Tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki zorlukları ele alarak, etkili çözüm önerileri sunuyoruz. Üreticilerin karşılaştığı engelleri aşmak için stratejiler keşfedin.

Üreticinin Sorunları ve Çözüm Beklentileri
reklam alani

Pazarın tıkanmasının ve üreticinin çaresizlik içinde kalmasının altını çizen Naimoğulları, tarım sektörünün her dönem ciddi zorluklarla karşılaştığını, bu sorunların ise tarımı yönetenler ve hükümet tarafından acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Naimoğulları’nın açıklamaları dikkat çekti:

“Maalesef, gerek eylem döneminde gerekse sonrasında ithal et konusunda defalarca uyarmamıza rağmen, hükümet ve Tarım Bakanlığı yaklaşık 65 ton ithal kuzu etini ülkeye getirmiştir.

Bu olumsuz durum, o dönemden sonra hızla artmaya başlamıştır.

Kasapların ve aracılarının eli güçlenmiş, ‘üreticiyi nasıl daha fazla kontrol altına alırız’ anlayışına geçilmiştir.”

Mağduriyet ve Seyirci Kalma Eleştirisi

Mustafa Naimoğulları, temmuz ayından bu yana üreticilerin “elimizdeki hayvanları satamıyoruz” diye isyan ettiklerini, ancak hükümet ve Tarım Bakanlığı’nın bu soruna çözüm üretmek yerine, canlı hayvan fiyatlarının düşmesine de kayıtsız kaldığını savundu.

Küçükbaş hayvancılık yapanların kuzularını ve oğlaklarını, büyükbaş hayvancılık yapanların ise inek ve danalarını satmakta büyük zorluklarla karşılaştığını belirtti:

“Yaklaşık 75 gündür üretici, ciddi bir sömürüye maruz kalmaktadır, fakat devlet, yüksek fiyatlarla satılan et fiyatlarına seyirci kalmaya devam etmektedir.

Bu duruma ne kadar daha göz yumacaksınız?

Bu mağduriyetlere ne kadar daha kaçamak cevaplar vererek, köylerde hayvancıların diz çökmesine yol açacaksınız?

Hayvanını satamayan bir üretici, çocuğunu nasıl okula yazdıracak, yem alacak ve masraflarını nasıl karşılayacak?”

Çözüm Önerileri ve Devlet Üretme Çiftliği

Naimoğulları, “Yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek zorundasınız.

Tarım Bakanlığı ne için vardır?” diyerek sorumluluk çağrısında bulundu. Üreticilerin daha fazla mağdur olmaması için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı:

“Bizim düşüncemiz, Devlet Üretme Çiftliği’ni kullanarak daha önce belirlenmiş olan fiyat çerçevesinde (kuzu 250 TL, oğlak 240 TL) 3 bin 500 – 4 bin adet arası minimum kuzu ve oğlağın, hükümet tarafından üreticiden alınarak Devlet Üretme Çiftliği’ne yılsonu piyasaya sürülmek üzere bakımlarının sağlanmasıdır.”

BU HABER SENİN İÇİN  Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'ni Ziyaret Etti

Üreticinin Desteklenmesi Gerekiyor

Üreticinin elindeki kuzuya bakacak gücünün kalmadığını ifade eden Naimoğulları, meselenin “üretime sahip çıkmak” ve “binlerce üreticinin alın terinin birkaç kişi tarafından daha fazla sömürülmesine engel olmak” olduğunu dile getirdi.

Pazarın tıkandığını ve üreticinin çare aradığını belirten Naimoğulları, “Hayvancılar Birliği’nin amacı, sektör daha fazla sıkıntıya girmeden sizleri uyarmak ve üretimin devamlılığını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Naimoğulları, ithal et konusunda defalarca “Haziran-Temmuz tehlikeli bir dönemdir, getirmeyin” uyarısında bulunduklarını belirterek, bu hatanın bir daha tekrarlanmamasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ