Uyuşturucu İthalatı Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkan Olgu Kasapoğlu

Uyuşturucu ithalatı suçlamasıyla mahkemeye çıkan Olgu Kasapoğlu’nun durumu ve davanın detayları hakkında bilgi almak için bu içeriği keşfedin. Hukuki süreç ve gelişmeler hakkında güncel bilgilere ulaşın.

Uyuşturucu İthalatı Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkan Olgu Kasapoğlu
reklam alani

Mahkeme Duruşması ve Polis Şahidi

Mahkeme salonunda, olayla ilgili olarak ifade veren polis memuru Cemal Ramiz, durumu detaylarıyla aktardı.

Polis, huzurda bulunan zanlı Olgu Kasapoğlu’nun “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Hint Keneviri) İthal-Tasarruf ve Verme” suçlarıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

Polis memuru, 2 Temmuz 2024 tarihinde saat 14:30 civarında, Lefkoşa’da Dr.

Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen ve “Bozkurt Operasyonu” olarak adlandırılan operasyonda, zanlı Olgu Kasapoğlu’nun kullandığı araçta yapılan aramalarda 2 çanta içerisinde toplam 1 kilo 200 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Zanlı, suçüstü hali gereği tutuklanmış olup, ifadesinde uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan bir şahıstan alıp, Beyarmudu bölgesinden ülkeye ithal ettiğini, her çanta için 200 euro, toplamda ise 400 euro aldığını belirtmiştir.

Eğer yakalanmasaydı, Güney Kıbrıs’taki şahsın yönlendirdiği bir kişiye teslim edeceğini ifade etmiştir.

Polis, zanlının 23 Temmuz 2024 tarihinde yine aynı şahsın yönlendirmesiyle uyuşturucu ithal edip, 200 euro karşılığında yeşil renk bir çanta içerisinde başka bir şahsa teslimat yaptığını da aktardı. 23 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda, 479 gram uyuşturucu ile tutuklanan Chibiebe Chime ve Kingsley Isıgewe’nin ifadeleri doğrultusunda, uyuşturucu maddeyi gri renkli Audi marka bir araçtan yeşil renk çantada aldıklarını söyledikleri belirtildi.

Bu nedenle, aracın önceki gün cezaevine gönderilen Kingsley Isıgewe’ye gösterildiği ve zanlının aracı doğruladığı açıklandı.

Polis, zanlının 1 kilo 297 gram uyuşturucu ithal ve tasarruf suçlarını kabul ettiğini, ancak 497 gram uyuşturucu verme suçunu kabul etmediğini söyledi.

Ayrıca, zanlının aleyhine suç geliri aklama suçundan da dava açıldığını belirtti.

Polis memuru, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu, ancak ele geçirilen miktarın yüksek olduğunu ve işlenen suçun ciddiyetini vurgulayarak, hapis cezası almasının muhtemel olduğunu ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Kan Verelim, Hayat Verelim: UBP'den Kan Bağışı Kampanyası Çağrısı

Bu nedenle, zanlının yargılamadan kaçabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak, 3 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının 3 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine hükmetti.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ