Vedat Işıkhan’dan Kamu İşçileri ve Çalışma Hayatına Yönelik Açıklamalar

Vedat Işıkhan, kamu işçileri ve çalışma hayatına dair önemli açıklamalarda bulunuyor. İşçi hakları, çalışma koşulları ve gelecekteki düzenlemeler hakkında merak edilenleri öğrenin. Detaylar için yazımıza göz atın!

Vedat Işıkhan’dan Kamu İşçileri ve Çalışma Hayatına Yönelik Açıklamalar

Vedat Işıkhan’dan Kamu İşçilerine Yönelik Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gündemdeki önemli konular hakkında soruları yanıtladı.

Işıkhan, yaklaşık 600 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerine dair bilgiler paylaştı.

Türk-İş ve Hak-İş’in bu konuda çalışmalarına başladığını belirten Bakan, bu çalışmaların sonucunda elde edilen görüşlerin bakanlığa iletileceğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, “Gelen görüşleri titizlikle değerlendireceğiz. Şubat ayı içerisinde resmi görüşmelere başlamayı planlıyoruz” dedi.

Bu süreçte işçilerin haklarını korumaya yönelik adımlar atacaklarını ve kamu kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kısmi Çalışma ve Esnek Çalışma Düzenlemeleri

Işıkhan, 2025-2028 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi’nde (UİS) kadınların iş gücüne katılımını öncelikli bir konu olarak belirlediklerini dile getirdi. “Kadınların çalışma hayatına katılımını desteklemek amacıyla esnek çalışma ve çocuk bakım hizmetleri konusunda çeşitli destekler sunacağız.

Bu alandaki düzenlemeleri hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Çalışan annelere çocuk bakımıyla ilgili destek sağlayacaklarını bildiren Işıkhan, “Doğum sonrası kısmi çalışma veya yarı zamanlı çalışma ile ilgili mevzuatta değişiklikler öngörüyoruz.

Bu doğrultuda, kadınların istihdama katılmasındaki engelleri yavaş yavaş ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve Dijital Yetenekler

Işıkhan, UİS’te yapay zekanın iş gücü piyasasına etkisi hakkında gelen soruları yanıtlayarak, “Eğer gerekli önlemleri almazsak, birçok sektörde çalışma dinamikleri büyük değişiklikler gösterebilir.

Bazı meslekler ortadan kalkabilir ve iş gücü katılımında yeni zorluklarla karşılaşabiliriz.

Bu nedenle, yapay zeka ve dijital becerilerin kazandırılmasına yönelik eğitim programlarını hayata geçireceğiz” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Renault'un 2024 Satış Raporu: Elektrikli Araçların Artan Rolü

“Dijital ekonominin sunduğu fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Özellikle gençlerimizi ve kadınlarımızı yapay zeka, veri analitiği, siber güvenlik ve yeşil ekonomi alanlarında istihdama hazırlama yönünde adımlar atacağız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Esnek Çalışma Modelleri ve Teşvikler

Işıkhan, esnek çalışma ve hibrit modellerin yaygınlaştırılması için yapacakları çalışmalara da değinerek, “Özellikle bilişim, finans, eğitim, danışmanlık ve hizmet sektörlerinde hibrit ve uzaktan çalışma modellerinin yerleşmesini sağlamak amacıyla yasal çerçeveyi oluşturacağız.

Dijitalleşmeye uyumlu çalışma şekillerine yönelik teşviklerimizi artıracağız.

Esnek mesai ve kısmi çalışma alternatiflerini de sektör bazında değerlendirerek yeniden düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Belediyelerin SGK Borçları

Bakan Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçlarının Ocak ayı itibarıyla 162 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Belediyelere SGK’ye olan borçlarını ödeme çağrısında bulunan Işıkhan, “Bu konuyu geçen yıl gündeme getirdiğimizde belediyelerimizin borcu 96 milyar liraydı.

Yıl sonunda bu rakam 160 milyar liraya ulaştı.

Ocak ayı itibarıyla ise bu borcun 162 milyar liraya çıktığını söyleyebiliriz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ