Yabancı Uyruklu İşçilerin Durumu ve Bakanlığın Açıklamaları

Yabancı uyruklu işçilerin Türkiye’deki durumu ve ilgili bakanlık açıklamaları hakkında detaylı bilgi edinin. Çalışma koşulları, yasal haklar ve güncel gelişmelerle ilgili kapsamlı bir inceleme.

Yabancı Uyruklu İşçilerin Durumu ve Bakanlığın Açıklamaları
reklam alani

Yabancı Uyruklu İşçilerin Durumu Değerlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Müsteşar Tahir Serhat ve Çalışma Dairesi Müdürü Sezgin Ballı, son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan yabancı uyruklu işçilerin durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Gardiyanoğlu, işverenlerin işçilere kötü muamele uygulamasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Ülkemize gelen hiç kimse köle değildir.

Bu durumun farkında olarak empati yapmalıyız,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Çalışma Dairesi’ne bağlı Alo 102 İhbar Hattının kritik bir rol oynadığını belirtti.

Gardiyanoğlu, Ada’ya ön izin ile gelen yabancı işçilerin çalışma izinlerinin tamamlanmamış olması durumunda, yeni sistemin işverenleri uyaracağı bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Bu durumu önlemek için, “Söz konusu firmaya ve yanında çalıştırdıkları işçilere gerek fiziksel gerekse mobbing uygulayan herkes, gerekli yaptırımlarla karşılaşacaktır,” dedi.

Bakanlığın Müsteşarı Tahir Serhat, bu konuyla ilgili hassasiyetle çalıştıklarını ve gereken tüm adımları atacaklarını ifade etti. Çalışma Dairesi Müdürü Sezgin Ballı ise, işçilerin bakanlığın ihbar hattını arayarak şikayette bulunduklarını belirtti.

Ballı, çalışanların Ada’ya ön izin ile geldiğini ancak işverenler tarafından çalışma izinlerinin zamanında yapılmadığını vurguladı.

Ballı, işçilerin yaşadığı mağduriyetlerin en kısa sürede giderileceğine dair güvence verdi.

BU HABER SENİN İÇİN  Teknecik Elektrik Santrali'nde Arızalar ve Olaylar
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ