Yeni Büyükelçi Yasin Ekrem Serim Görevine Başladı

Yeni Büyükelçi Yasin Ekrem Serim, uluslararası ilişkilerdeki deneyimiyle görevine başladı. Türkiye’nin dış politikası için önemli bir adım olan bu atama, diplomatik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak.

Yeni Büyükelçi Yasin Ekrem Serim Görevine Başladı
reklam alani

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdindeki yeni büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, güven mektubunu sunarak resmi görevine başlamıştır.

Yasin Ekrem Serim, Kuzey Kıbrıs’ta eğitim almış ve yaşamış biri olarak, bu yeni görevinde büyük bir gurur ve memnuniyet duyduğunu ifade etmiştir.

Serim, Kıbrıs Türk halkının işbirliği ve desteğinin artarak devam etmesini umarak, Kıbrıs Türklerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında güvenle yaşamaya devam ettiğini vurgulamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs meselesinin çözümünde Kıbrıs Türklerinin yanında yer aldığını belirterek, “Adil ve sürdürülebilir bir çözüm, ancak Ada’nın mevcut gerçekleri temelinde inşa edilebilir,” demiştir.

Serim, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmeden bir çözümden söz etmenin mümkün olmadığını da dile getirmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı KKTC’nin tanınması çağrısını hatırlatan Serim, bu çağrıyı tekrar hatırlatmayı ve takip etmeyi sürdüreceklerini vurgulamıştır.

Ayrıca, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın gözlemci üyesi olduğunu hatırlatarak, uluslararası toplumla bağlarının her geçen gün güçlendiğini belirtmiştir.

Serim, KKTC’nin kalkınması ve rekabetçi, sürdürülebilir bir ekonomik düzene sahip olması hedeflerine bağlı olduklarını söyleyerek, KKTC Hükümeti’nin talepleri doğrultusunda ekonomik kalkınma projelerini hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etmiştir.

Ayrıca, altyapı projelerinin tamamlanmasına ve ekonomik kalkınma programlarının uygulanmasına odaklanacaklarını belirtmiştir.

Kıbrıs Türklerinin ve KKTC’de yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için somut adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayan Serim, şu alanlarda öncelik vereceklerini belirtmiştir:

  • Eğitim
  • Sağlık
  • Sosyal hizmetler
  • Kamu hizmetleri
  • Enerji
  • Su
  • Ulaştırma
  • İletişim
  • Altyapı
  • Çevre
  • Şehircilik
  • Turizm
  • Tarım

Son olarak, Serim, görev süresi boyunca ilişkilerin geliştirilmesi için vatandaşlarla eşgüdüm ve temas halinde çalışmaktan memnuniyet duyacağını ifade etmiştir.

BU HABER SENİN İÇİN  “Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı”

Gazimağusa Başkonsolosluğu ile birlikte her zaman vatandaşların yanında olacaklarını belirten Serim, “Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuz milletimizin, sizlerin evidir.

Kapımız herkese her zaman açıktır,” demiştir.

Serim’in Mesajı:

Saygıdeğer Vatandaşlarımız, Kıymetli Kıbrıs Türk Halkı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 16.

Büyükelçisi olarak görevime 15 Ağustos 2024 tarihinde güven mektubumu sunarak başlamış bulunuyorum.

KKTC’de eğitim almış ve yaşamış biri olarak, yeni görevimin verdiği büyük gurur ve memnuniyetin yanı sıra yüklediği sorumluluğun da bilincinde olarak görevimi yerine getirmek için değerli vatandaşlarımızın ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin işbirliği ve desteğinin artarak devam edeceğini ümit ediyorum.

Günümüzde Kıbrıs Türkleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında kendi bayraklarının gölgesinde güvenle yaşamaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs meselesinin çözülmesi için konuya yapıcı olarak yaklaşan Kıbrıs Türklerinin hep yanında olmuş, hakkaniyetli bir çözüm için bugüne kadar çabalamıştır.

Kıbrıs meselesinde gelinen noktada, adil ve sürdürülebilir bir çözüm ancak Ada’nın mevcut gerçekleri temelinde inşa edilebilecektir.

Kıbrıs Türk Halkının müktesep hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeden bir çözümden söz etmek mümkün değildir.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda insanlık dışı izolasyonlarla dünyadan koparılmaya çalışılan; doğrudan ticaret, doğrudan uçuş ve doğrudan temas gibi temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılan Kıbrıs Türklerine zulme son verilmesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına yönelik yaptığı tarihi bir çağrıdır.

Bu çağrıyı yılmadan yinelemeye ve takip etmeye devam edeceğiz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, aydınlık yarınlara emin adımlarla yol almaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti günümüzde Türk Devletleri Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın gözlemci üyesidir.

KKTC makamları ile uluslararası muhatapları arasında karşılıklı üst düzey ziyaretler giderek yoğunlaşmaktadır.

BU HABER SENİN İÇİN  Kudret Özersay: “Sıra en gıymatlılara geldi!”

KKTC’nin başta Türk dünyası olmak üzere uluslararası toplumla bağları her geçen gün daha da güçlenmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınması, küresel şartlara uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir bir ekonomik düzene sahip olabilmesi hedefine her zamankinden daha da bağlıyız.

Kıbrıs Türk Halkının hayat standartlarını ve yaşam kalitesini artıracak projeleri KKTC Hükümetinin talepleri ile İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde tek tek hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Kıbrıs Türk Halkının yaşam standardını yükseltecek büyük çaplı altyapı projelerinin tamamlanmasına ve ekonomik kalkınma programlarının uygulanmasına odaklanmayı sürdüreceğiz.

Hem Kıbrıs Türklerinin hem de KKTC’de yaşayan vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak ve uygulanan insanlık dışı izolasyonların yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldıracak somut adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.

KKTC’de bilinç altında oluşmuş bazı algıların kırılarak eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, kamu hizmetleri, enerji, su, ulaştırma, iletişim, altyapı, çevre, şehircilik, turizm ve tarım gibi en temel alanlardaki hizmet ve icraat beklentisinin en üst seviyede süratle karşılanmasına öncelik vermeyi sürdüreceğiz.

Gerek Kıbrıs Türklerinin gerek KKTC’de yaşayan veya çeşitli sebeplerle bu güzel ülkeyi ziyaret eden vatandaşlarımızın tüm sorunlarını en hızlı şekilde çözmeyi ve hizmet standartlarını en yüksek noktalara taşımayı amaçlıyoruz.

Değerli Vatandaşlarımız, İçerisinde bulunduğumuz Türkiye Yüzyılı şüphe yoktur ki aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve büyük Türk Milletinin asli parçası olan Kıbrıs Türk Halkının da yüzyılıdır.

Bu yüzyılı hep birlikte inşa edeceğiz.

Kıbrıs Türk kardeşlerimizle ekmeğimizi de, suyumuzu da, geleceğimizi de paylaşmaya devam edeceğiz.

Görev sürem boyunca ilişkilerin her anlamda geliştirilmesi için sizlerle eşgüdüm ve temas halinde birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağım.

Sizlerin hak ve hukuklarının gözetilmesi ile sorunlarınızın çözümünde destek olunması Büyükelçiliğimizin asli görevidir.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs'ta Elektrik Kesintileri: Kuzey ve Güneyde Sorunlar Devam Ediyor

Gazimağusa Başkonsolosluğumuzla birlikte her zaman ve daima yanınızdayız.

Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuz milletimizin, sizlerin evidir.

Kapımız herkese her zaman açıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve tüm Büyükelçiliğimiz personeli adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, esenlikler diliyorum.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ