Yılmaz: KKTC ile Anlaşma Kapsamında Projeleri Gecikmeksizin Tamamlayacağız

Yılmaz, KKTC ile yapılan anlaşma kapsamında projeleri gecikmeksizin tamamlayacaklarını duyurdu. Hedef, işbirliğini güçlendirerek bölgedeki gelişmeleri hızlandırmak. Detaylar için hemen tıklayın!

Yılmaz: KKTC ile Anlaşma Kapsamında Projeleri Gecikmeksizin Tamamlayacağız
reklam alani

Yılmaz: “Anlaşmada Yer Verdiğimiz Projeleri Gecikmeksizin Tamamlayacağız”

Kıbrıs Türkü’nün Hürriyeti ve Güvenliği, Milli Davamızdır

Ankara, 10 Ağustos 2024 (TAK) – Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında imzalanan 2024 Yılı İktisadi ve Mali İş birliği anlaşmasının yürürlüğe girdiği duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılından itibaren devirlerle birlikte toplamda yaklaşık 16 milyar lira ödenek tahsis edilen anlaşmaya ilişkin açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 5 Haziran tarihinde imzaladıkları Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İş birliği anlaşmasının, Resmi Gazete’de yayımlanarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile yürürlüğe girdiğini vurguladı.

Projelerin Tamamlanması İçin Çalışmalar Sürecek

Anlaşma çerçevesinde ulaştırma, altyapı, turizm, sanayi, eğitim, sağlık, enerji, tarım, modern sulama ve girişimcilik gibi birçok önemli alanda sürdürülen projelere dair yaklaşık 16 milyar lira ödenek tahsis edildiğini açıklayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

  • “KKTC ile birlikte, Kıbrıs Türkü’nün ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir seviyeye ulaşması için işbirliği ve dayanışma içinde çalışacağız.”
  • “Anlaşmada yer verdiğimiz projeleri gecikmeksizin tamamlayacağız.”
  • “Kıbrıs Türkü’nün hürriyeti ve güvenliği, nasıl milli davamızsa, üreten, büyüyen, müreffeh ve mali yapısı güçlü bir KKTC de bizim için milli bir meseledir.”

Yılmaz, anlaşmanın tüm süreçleriyle yürürlüğe girmesinin, hem Türkiye hem de KKTC için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Maymun Çiçeği (Mpox) Vakalarındaki Artış ve Alınması Gereken Önlemler
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ