Zehie Helin Reessur Cinayet Davası Devam Ediyor

Zehie Helin Reessur cinayet davası, tüm detaylarıyla devam ediyor. Olayın arka planı, sanıkların ifadeleri ve mahkeme sürecindeki son gelişmeleri takip edin. Adaletin peşindeki bu heyecan dolu davayı kaçırmayın!

Zehie Helin Reessur Cinayet Davası Devam Ediyor
reklam alani

16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un 25 Ocak 2023 tarihinde İskele’nin Long Beach bölgesinde vahşice öldürülmesiyle ilgili cinayet davası, oturumlarını İskele Kaza Mahkemesi’nde sürdüren Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte. Önceki duruşmada Kıdemli Savcı Emine Taşkın’ın tanığı olarak ifade vermeye başlayan meselenin tahkikat subayı Polis Müfettişi Erdim Kara, dünkü duruşmada da şahadetine devam etti ve cinayetin ayrıntılarını aktardı.

Cinayette kullanılan aracı İskele Polis Müdürlüğü avlusunda inceleyen mahkeme, davayı kaldığı yerden devam etmek üzere 15 Ağustos’a (yarın) erteledi.

Dünkü celsede şahadetine devam eden Polis Müfettişi Erdim Kara, 25 Ocak’ta saat 07.40’ta, İskele, Long Beach bölgesinde bulunan Grant Safir Otel isimli şantiye alanında bir kadın cesedi olduğuna dair bilgi aldığını belirtti ve hemen bölgeye intikal ettiğini ifade etti.

Olay yerinde yerde yatan bir kadın cesedi bulduğunu, cesedin yüzünde ve baş kısımlarında kanlar olduğunu aktaran Kara, olay mahallinde tekerlek izleri tespit ettiğini söyledi.

100 metre ilerisinde de yerde kan izleri bulduğunu ve bu bölgenin de ikinci olay yeri olarak kordon altına alındığını anlatan Kara, Adli Tıp Uzmanı’nın cesedin yaklaşık 8 saat önce künt bir cisimle vurularak öldürüldüğünü tespit ettiğini ve olay yerinde kanlı bir demir kalıp gerdirme vidasının bulunduğunu belirtti.

Sanığın kullandığı aracın Derinya Sınır Kapısı yakınlarında tespit edildiğini belirten Kara, bu aracın çalışır durumda olduğunu ve içerisinde kan lekeleri bulunduğunu, ayrıca araç içerisinde yakılmaya çalışılan giysilerin de bulunduğunu ifade etti.

Aynı gün meydana gelen bu olayın duyulmasının ardından maktulün teyzesi Cihan Tüccar, maktulün Zehie Helin Reessur olduğunu teşhis etti.

Olayla ilgili sorguladığı Bahadır Özcan isimli kişiden, olay gecesi sanık ve maktul ile birlikte Abbas Karan Gökçe’nin de aynı evde içkili bir ortamda bulunduklarını öğrenildiğini anlatan Kara, adı geçen Gökçe’yi tespit ettiğini ve arama emri ile söz konusu evde arama yaptığını, olay günü ve öncesinde bahsedilen içki alemiyle ilgili birçok delil tespit ettiğini söyledi.

BU HABER SENİN İÇİN  Mehmet Akif Caddesi’nde kanalizasyon çalışmaları başladı

Söz konusu evin bulunduğu apartmanın giriş çıkışları ile ilgili ve cinayetin işlendiği otel şantiyesinin giriş alanından kamera görüntüleri elde edildiğini vurgulayan Kara, sanığın 01.59’da aracıyla bölgeye girdiğini ve 02.12’de hızlı bir şekilde ayrıldığını mahkemeye aktardı.

Lefkoşa Bilgi Değişim Ofisi’ne, sanığın iade edilmesi için girişimde bulunduğunu belirten Kara, aynı gün zanlının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde tespit edildiğini ve saat 19.10’da Birleşmiş Milletler görevlileri tarafından kendilerine teslim edildiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, salondaki duruşmaya ara vererek, sanığın emare aracını İskele Polis Müdürlüğü bahçesinde inceledikten sonra, davayı kaldığı yerden devam etmek üzere 15 Ağustos tarihine erteledi.

KAYNAK: KIBRIS GAZETESİ

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ