Akerzurumlu: ‘Sağlıklı zeytinyağı açısından yeni yasa önemli bir adım’
Yasaya göre 100 gramda 2 gramın üzerinde asit içeren yağlar “tüketime uygun olmayan yağlar” olarak sınıflandırıldı
Yasadaki sınıflarda yer almayan zeytinyağı çeşidinin üretim ve satışı mümkün olmayacak… Üretim aşamasında ısıl işlemden geçen ve asit oranı da çok yüksek olan “karayağ” da kanserojen risk taşıdığı için yasaya dahil edilmedi
Tarım Dairesi Müdürü Ercan Akerzurumlu, yeni Zeytin ve Zeytin Ürünleri Yasası’yla, piyasaya sürülen zeytinyağı üzerinde ürünün sınıfı, işletme bilgilerinin yer alması gerektiğini vurguladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ