2024 YKS Sonuçları: Lefke Avrupa Üniversitesi İkinci En Çok Tercih Edilen Üniversite Oldu

2024 YKS sonuçları açıklandı! Lefke Avrupa Üniversitesi, Türkiye’de ikinci en çok tercih edilen üniversite olarak dikkat çekti. Eğitim kalitesi ve öğrenci memnuniyeti ile ön plana çıkan bu üniversite hakkında daha fazla bilgi edinin.

2024 YKS Sonuçları: Lefke Avrupa Üniversitesi İkinci En Çok Tercih Edilen Üniversite Oldu
reklam alani

2024 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçları Açıklandı

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) son yıllarda elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2535 öğrencinin tercihi ile LAÜ, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en çok tercih edilen ikinci üniversitesi olma unvanını korudu.

LAÜ Rektörü Prof.

Dr.

Mehmet Ali Yükselen, 2024 yılı yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısının 2535 olduğunu vurgulayarak, bu sonucun üniversite için büyük bir başarı olduğunu ifade etti. “KKTC’ye gelen her 5 öğrenciden biri Lefke’ye gelecek” diye belirtti.

Rektör Yükselen, KKTC üniversitelerine yerleşen öğrencilerin dağılımını incelediğinde, LAÜ’ye yerleşen öğrenci sayısının yıllar içinde istikrarlı bir şekilde arttığını dile getirdi. 2023 yılı sonuçlarına göre, ülkemizi tercih eden öğrencilerin %19.41’inin LAÜ’yü seçtiğini, bu yıl ise bu oranın artarak %20.81’e yükseldiğini söyledi.

Yükselen, bu durumun önemine dikkat çekerek, “KKTC’ye gelen her 5 öğrenciden biri Lefke’ye gelecektir.

LAÜ’nün gelişiminin Lefke ve bölgesi için taşıdığı anlam da düşünüldüğünde, bu sonuç hem üniversitemiz hem de bölgemiz için oldukça sevindiricidir” dedi.

Lefke Avrupa Üniversitesi’nin gelişmiş altyapısı, nitelikli akademik kadrosu ve uluslararası akreditasyonları ile birlikte uyguladığı etkin tanıtım stratejileri, hayata geçirdiği burs ve fiyat politikaları ile öğrenci memnuniyeti odaklı çalışmaları, bu başarılı sonucun arkasındaki etkenler arasında yer almaktadır.

Yükselen, LAÜ’nün başarılarının sürdürülebilir olmasının önemine de vurgu yaptı.

Uygulanan doğru stratejilerin, başarıyı sürekli kılacağına olan inancını dile getiren Yükselen, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeniden en fazla öğrenci yerleşen 2. üniversite olma gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu büyük başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum”.

BU HABER SENİN İÇİN  Gazimağusa Belediyesi Yol Projesi ile Trafik Güvenliğini Artırıyor
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ