Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler

250 gr.

Kıyma
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Yapılışı:

Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun.

Bir miktar unu tezgaha serpin.

Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun.

Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.
 Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin.

Hepsini birlikte iyice yoğurun.
Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun.

Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.

Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın.

Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın.

Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.

BU HABER SENİN İÇİN  UBP Siyaset Akademisi'nin 6 haftalık ilk bölümü tamamlandı
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ