Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin’den MG Fabrika Yatırımı Açıklamaları
Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, MG fabrikası yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerli üretim ve otomotiv sektöründeki hedefler hakkında bilgi almak için bu makaleyi okuyun.
Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin’in Açıklamaları
Doğan Trend Otomotiv’in CEO’su Kağan Dağtekin, MG markasının sahibi olan Çinli SAIC Motor ile Türkiye’de fabrika yatırımı konusunda bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalara dair önemli bilgiler paylaştı.
Dağtekin, bu süreçte kaydedilen ilerlemenin oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti. “Çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.
SAIC üst yönetiminin daveti üzerine 10 Ocak’ta Şanghay’a giderek projemizi bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyoruz,” dedi.
Doğan Trend Otomotiv, MG, Suzuki ve Maxus markalarıyla 2024 yılı hedefleri doğrultusunda toplam 23,300 adetlik satış gerçekleştirmeyi planlıyor.
Mısır’daki iş ortaklarıyla yürütülen fabrika yatırımı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Dağtekin, “Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan ve yıllık 50,000 araç üretim kapasitesine sahip Mısır projesiyle SAIC Motor, Mısır iç pazarı ve bazı Afrika ile Ortadoğu ülkelerini hedef alıyor,” açıklamasını yaptı.
Ayrıca, “Mısır fabrikası, Türkiye projesinin alternatifi veya rakibi değil.
Dolayısıyla bu projenin bizim yatırımımızla doğrudan bir ilişkisi yok.
Bizim olası rakiplerimiz ise Avrupa’daki ülkeler ve Fas olabilir,” ifadelerini ekledi.
Türkiye otomotiv pazarının 2024 yılı için kredi kısıtlamalarına rağmen umut verici bir yıl geçirdiğini belirten Dağtekin, “İlk çeyrekte; yoğun ÖTV muaf satışları ve seçim öncesindeki hareketlilik talebi yukarı çekti. İkinci çeyrekte ise beklenenden farklı uygulanan GSR2 geçiş süreci öncesindeki stok temizleme kampanyaları, pazarda ciddi bir hareketlilik sağladı,” şeklinde konuştu.
Yaz aylarından itibaren Avrupa’daki satışların azalmasıyla birlikte, üretim fazlasının Türkiye’ye yönlendirilmesinin ciddi fiyat baskısına yol açtığını belirten Dağtekin, bu durumun kampanya yoğun bir dönemi tetiklediğini ifade etti. “Tüm bunlara ek olarak, yeni oyuncuların pazara girişiyle rekabetin artması, tüketicilere cazip indirimler ve uygun finansman kampanyaları sunma fırsatı yarattı.
Sonuç olarak, kredi kısıtlamalarına rağmen, tüketiciler yıl boyunca süreklilik arz eden kampanyaları değerlendirerek satın alımlara yöneldi,” dedi.