Başbakan Ünal Üstel’den Turizm Vurgusu ve KKTC’ye Davet

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin turizm potansiyelini vurgulayarak, ziyaretçilere adayı keşfetmeleri için davette bulundu. Eşsiz doğal güzellikler ve zengin kültürel miras ile dolu bu cennet köşesini keşfetmeye hazır olun!

Başbakan Ünal Üstel’den Turizm Vurgusu ve KKTC’ye Davet

Başbakan Ünal Üstel’den Turizm Vurgusu

Başbakan Ünal Üstel, turizmin ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olduğunu vurgulayarak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) baskılarının Avrupa’dan gelen turist sayısını olumsuz etkilediğini belirtti. Üstel, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan Uluslararası Turizm Borsası (2025 ITB Berlin) Fuarı’nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ambargolara rağmen kendi imkanları ve Türkiye’nin büyük desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki turizm fuarlarına katıldıklarını ifade eden Üstel, 186 ülkenin katılım gösterdiği 2025 ITB Berlin fuarında KKTC’nin bayrağı ile temsil edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

GKRY’nin KKTC’yi turizm fuarlarından dışlamak için sürekli çaba sarf ettiğini belirten Üstel, bu çabaların ITB Berlin fuarında boşa çıktığını, zira KKTC Turizm Bakanı ile birlikte fuara katıldıklarını aktardı.

Üstel, KKTC’nin turizminin daha iyi bir noktaya ulaşması için yoğun çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti.

Turizmin önemine değinen Üstel, Rumların KKTC’ye Avrupa’dan gelen turistlerin sayısını azaltmak amacıyla çeşitli baskılar uyguladığını ifade etti.

Ulaşımın Önemi ve Turist Sayısındaki Düşüş

Turizmde ulaşımın kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Üstel, “Bize ulaşımda ambargo uygulandığı için üçüncü ülkelerden gelen turistler sürekli GKRY’nin havalimanını kullanmak zorunda kalıyor.

Rum tarafı, her geçen gün üçüncü ülkelerden gelen turistlere büyük baskılar yapıyor.

Tur operatörlerine ve turistlere yönelik büyük baskılar söz konusu. ‘Kuzeyde tatil yapmayın, güneyde tatil yapın’ şeklinde ikna etmeye çalışıyorlar.

Güneyde tatil yapılması durumunda kişi başına 50 avro teşvik veriliyor.

Tur operatörlerine de büyük teşvikler sunarak baskı yapıyorlar.” dedi.

Bu nedenle, Almanya’dan, Fransa’dan ve İngiltere’den gelen turist sayısında kayda değer bir düşüş yaşandığını belirten Üstel, bu baskılara karşı Ercan Havalimanı’na turistleri yönlendirmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Türkiye Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası'na Katılma Hakkı Kazandı

Almanya’dan KKTC’ye her yıl kış turizmi için yaklaşık bin charter uçağı indiğini hatırlatan Üstel, bu sayının günümüzde sadece 120’ye düştüğünü söyledi. Üstel, “Rum tarafının yaptığı baskıların sonucunda, tur operatörleri kendilerini garantiye almak için onların isteklerine hizmet ediyor.

Bu durum, turistlerin güney tarafına yönelmesine neden oluyor.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bu konuyu görüştük.

Tur operatörleriyle bir araya gelerek, Türkiye’nin büyük desteğinin olacağını belirttik.

Yolcuları Türkiye üzerinden Kuzey Kıbrıs’a getirmek için çeşitli girişimlerde bulunduk.

Kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

Bu fuar, bizim için hayati öneme sahip.

Yaptığımız görüşmelerle birlikte tur operatörlerine gerekli destekleri sağlayarak, 2025’te hedeflediğimiz turist sayısına ulaşmayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

KKTC’ye Tatil Yapmaya Davet

KKTC'ye Tatil Yapmaya Davet

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 20 Temmuz 1974’te düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Rumların baskı ve zulümlerine maruz kaldıklarını anımsatan Üstel, “Mehmetçik’in adaya çıkışıyla özgürlüğümüze kavuştuk.

Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmanın ve onu yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye ile omuz omuza vererek bu günlere geldik.

Dolayısıyla burada (Almanya’da) yaşayan üç buçuk milyona yakın Türk’ün de bu duygularla tatil yaparken KKTC’yi tercih etmelerini bekliyoruz.

Ada’nın ekonomisi tamamen turizme dayanmaktadır.

Güneşimiz, denizimiz ve otellerimizin kalitesi ortada.

Buradaki insanlar için ev konumundayız.

Yani, kendi evlerine tatil yapmaya gelmiş oluyorlar.

Tercihlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yana yapmalarından memnuniyet duyarız ve kendilerine misafirperverliğimizi göstermekten mutluluk duyarız.” dedi.

KKTC’ye ekonomi, spor ve ulaşımda ambargo uygulandığını vurgulayan Üstel, “Türkiye dışında hiçbir ülkenin bu duruma karşı ses çıkarmadığını” belirtti.

Bölgedeki diğer adaletsizliklere de dikkat çeken Üstel, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının bir yıldan fazla bir süredir devam ettiğini ve Akdeniz’in ortasında çocukların ve kadınların Avrupa’nın gözü önünde İsrail bombalarıyla hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

BU HABER SENİN İÇİN  İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Aralık 2024 Sonuçları

KKTC ekonomisinin Kovid-19 salgını ve son dönemdeki küresel ekonomik zorluklardan olumsuz etkilendiğini ifade eden Üstel, yurt dışında yaşayan Türklerin tatil için KKTC’ye gelerek ekonomiye destek verebileceklerini dile getirdi. Üstel, “Almanya’da yaşayan vatandaşlarımıza her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kapısı açıktır.

Kendilerini ülkemizde görmekten, misafir etmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ